In de tweede bekerwedstrijd stond eindelijk na lange tijd weer eens een gemeentederby op de planning. De mannen van Ubachsberg kwamen de berg af voor een onderlinge krachtmeting.

We begonnen goed en kwamen snel op voorsprong. Alain Crutzen veroverde de bal, gaf mee op Ron Starmans en hij vond beheerst Michel van Dinther die kon binnen schuiven: 1-0. Het duurde hierna overigens door slordigheden aan onze kant tot na de drinkpauze voordat we weer het net wisten te vinden. Jeroen Klinkenberg chipte de bal over de laatste linie en Michel omspeelde de keeper voor zijn tweede van de middag. We kwamen nog enkele keren dichtbij vanuit enkele corners maar dat resulteerde nog niet in succes. Toch gingen we met 3-0 de rust in. Ron duwde de bal langs de lijn, Michel gaf met links voor en Kjell Kleijkers kopte binnen.

Na de pauze was het even wat minder maar kregen we toch dé kans op de 4-0: Michel werd door de keeper getorpedeerd na een lange bal van Kai Ruitenbeek, maar Kjell vond de keeper op zijn weg bij de toegekende penalty. Uiteindelijk duurde het even maar de 4-0 viel toch. Jeroen leverde zijn tweede assist af en Jesper Senden hoefde bij de 2e paal maar binnen te knikken voor zijn eerste doelpunt op het eerste. Na enkele kansjes voor RKSVB op rij en de eerste redding van Sander Smeets was het slotakkoord voor ons. Kai Ruitenbeek chipte goed door, Cas Vermeulen controleerde goed en schoot technisch uitstekend en hoog raak. 5-0 en een nette overwinning. Volgende week Wijnandia uit.

Tekst de Analist en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie