Hoofdmenu

Schaesbergse vrouwen zijn weldoeners

 

 

 

In Tilburg bij FC Tilburg zullen ze met genoegen terugdenken aan het bezoek van Schaesberg afgelopen zondag.

De ploeg uit Brabant had na 2 wedstrijden nog nul punten en het was ook overduidelijk te zien waarom ze nog geen punten hadden. Echter 90 minuten later en met de helpende hand van Schaesberg hadden ze er opeens 3.

Schaesberg begon goed en kreeg als snel een dot van een kans via Lois die helaas op de lat schoot.Niet veel later was het dan toch al raak. Goed doorjagen van opnieuw Lois leverde een te korte terugspeelbal op waardoor ze de keepster kon omspelen en raak schieten. 0-1.  Maar vanaf daar was het dan bijna ook voorbij met al het goeds van Schaesberg. Men grossierde in slechte passes en een vloeiende combinatie was ver weg..  Onbegrijpelijke keuzes aan de bal,  en daardoor veel verdedigende problemen. Schaesberg leverde de  bal weer eens in en een  crossbal naar de enige echte goede en gevaarlijkste speelster van de tegenpartij leverde een prachtig doelpunt op 1-1.

Schaesberg kreeg nog wel wat kansen maar de keuze aan het einde voor het doel waren niet de juiste keuzes. Toch hing een doelpunt van de thuisploeg niet in de lucht. Ondanks het zeer povere spel was het wachten op voorspong van Schaesberg. Omdat onze vrouwen wel meer naar het doel van de bezoekers speelden. Maar opnieuw was Schaesberg zeer behulpzaam. Onnodig instappen van een van de verdedigsters bracht een aanvaller voor het doel en zij schoot opnieuw prima raak. 2-1.  En niet veel later  werd opnieuw de rode loper uitgelegd en kon de tegenstander de bal binnen schieten. 3-1.

De vrouwen hebben zeker hard gewerkt en niemand staat s’morgens vroeg op om in Tilburg slecht te gaan spelen. Maar er moest te hard gewerkt worden om het slechte spel bij balbezit recht te trekken.  En daar waar de tegenstander zeer pover was qua voetbal hadden ze wel de strijd voor de punten en ook die strijd ontbrak te veel.  Na twee onverwachte nederlagen moet de ploeg haar rug gaan rechten. Hard werken om de goede lijn uit de voorbereiding en eerste wedstrijd weer op te pakken.  Als het bij deze twee nederlagen blijft is er niets aan de hand.

Tekst Andries Bemelmans/VV Schaesberg VR1 en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno