Hoofdmenu

Gratis mondkapjes voor Brunssumers met kleine beurs

De verwachting is dat ergens in november 2020 het dringend advies van het kabinet om een mondkapje te dragen een plicht wordt. Zeker voor mensen met een kleinere beurs betekent het ook financieel nogal wat om een mondkapje te dragen. Als een kleine bijdrage stelt de gemeente Brunssum voor hen een aantal gratis mondkapjes ter beschikking.

De mondkapjes (3 per persoon) kunnen vanaf dinsdag 27 oktober worden opgehaald bij het Wijkbedrijf Brunssum Noord (De Gasparistraat 3), de receptie van Betere Buren (Boschstraat 18), alle locaties van het CMWW en de Voedselbank (Rimburgerweg 9a) in Brunssum. Dit tijdens de gebruikelijke openingstijden van deze organisaties.

Ieder zijn redenen.“Het bestrijden van het coronavirus vergt een lange adem en voor velen is het zwaar. Het beperkte contact met anderen, alleen thuis zitten, het gevoel van beperkingen in vrijheid.”  zegt wethouder Hugo Janssen. “Maar we hebben ook allemaal redenen om dit virus de wereld uit te helpen. Gezond blijven, naasten beschermen, de benodigde zorg kunnen krijgen of de feestdagen met familie en vrienden door kunnen brengen. Stuk voor stuk goede redenen om toch maar weer de schouders er onder te zetten.”

“Het virus wordt helaas niet gestopt, enkel en alleen door het dragen van een niet-medisch mondkapje. Toch lijkt het in elk geval een bijdrage te leveren aan het inperken van de verspreiding van het virus. Dus alstublieft draag ze”, zegt wethouder Janssen.

Natuurlijk blijven ook de andere maatregelen van kracht. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno