Overeenkomst HEEMwonen en gemeente nieuwbouw Park West

 

De overeenkomst wordt getekend door Frank Vos (links) en Tim Weijers. 

Op woensdag 2 december is een grondexploitatieovereenkomst getekend tussen woningcorporatie HEEMwonen en de gemeente Kerkrade ten behoeve van de realisatie van 24 levensloopbestendige nieuwbouwwoningen in Park West in Kerkrade-West. Het nieuwbouwproject kent een bijzondere opzet: de woningen worden in een hofje gebouwd met de achtertuinen naar elkaar en met de voorkant richting het openbaar park. Frank Vos (directeur Bedrijfsvoering en Vastgoed HEEMwonen) ondertekende de overeenkomst namens HEEMwonen, wethouder Tim Weijers (Ruimtelijke Ordening/Openbare Ruimte/Volkshuisvesting) deed dit namens de gemeente.

“In de grondexploitatieovereenkomst hebben we afspraken gemaakt over zaken als de ontwikkeling en inrichting van het plangebied, maatregelen tijdens de ontwikkeling van het plangebied en financiële bepalingen. De openbare ruimte moet goed aansluiten bij het ontwerp en het speciale concept van de woningen”, aldus Tim Weijers.

Het plan bestaat uit 24 woningen verdeeld over twee clusters, die omringd worden door groen. Frank Vos: “Het doel van dit concept is het bevorderen van de sociale cohesie. Het moet een plek worden waar ouderen en jongeren samen leven en elkaar kunnen helpen.” Tussen de Gladiolenstraat en de Kaalheidersteenweg komen twee clusters van elk 12 woningen, op de oude locatie van twee hoogbouwflats. Deze zijn in 2011 en 2013 gesloopt. In het tweede kwartaal van 2021 start Van Wijnen met de realisatie van de woningen. In het najaar 2021 moeten de woningen klaar zijn voor de verhuur.

In alle woningen zijn de belangrijkste voorzieningen (2 slaapkamers, badkamer, keuken en witgoedaansluiting) op de begane grond. Dit maakt de woningen uitermate geschikt voor senioren, zorgbehoevenden en 1- of 2-persoonshuishoudens. Vier woningen hebben een opbouw en zijn met drie slaapkamers geschikt voor meerpersoonshuishoudens.

 Investeren in duurzaamheid.“Voor ons als HEEMwonen is duurzaamheid één van de belangrijke thema’s. De nieuwbouwwoningen zijn daarom gasloos en bijna energieneutraal. De nieuwbouwwoningen worden voorzien van goede isolatie, een warmtepomp en geïntegreerde zonnepanelen op het dak”, aldus de directeur.

Een wijk in bloei.Al in 2011 zijn de gemeente Kerkrade, HEEMwonen, de Stadsregio Parkstad Limburg en de provincie Limburg gestart met de herontwikkeling in Kerkrade-West (West wint aan ruimte). “De afgelopen jaren is er veel positief veranderd in West. De duurzame buurt ‘De bestaande wijk van Morgen in Kaalheide en Park West met speeltuin en ’t Westhoes zijn daar voorbeelden van”, aldus de wethouder. Zo’n 600 woningen (huurwoningen van HEEMwonen en enkele particuliere woningen) werden gesloopt. De corporatie renoveerde ruim 300 huizen. Daarnaast worden er in 2020-2021 ook nog 24 levensloopbestendige woningen aan de Gladiolenstraat gebouwd.

 

Interesse in één van de nieuwbouwwoningen?
Om straks kans te maken op een woning in dit nieuwbouwplan, moeten mensen ingeschreven staan bij www.thuisinlimburg.nl. Op de hoogte blijven van het project? Stuur dan een e-mail naar info@heemwonen.nl onder vermelding van ‘Aanmelden nieuwsbrief project Parkwoningen Heilust’. 

Foto’s Gemeente kerkrade

Geef een reactie