Mooie acties voor vrijwilligers Burgerij en ondernemers

Gemeente Voerendaal waardeert haar vrijwilligers en besloot hen afgelopen week in het zonnetje te zetten. Daarnaast kregen alle 1097 ondernemers een ‘Hart onder de riem’.

 

Vrijwilligers in het zonnetje .Met de versierde BuurtBus met op de achterkant ‘Vrijwilligers bedankt!’ verraste ons team in alle kernen de vrijwilligers aan huis. Iedere vrijwilliger werd in het zonnetje gezet. Een bord met ‘Hart voor….(naam vrijwilliger)’, een bon voor een High Tea van een Voerendaalse ondernemer, een VVV bon en zelfgebakken speculaas…een verrassing die in goede aarde viel!

Wethouder Harry Coenen: “Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers? Onze gemeente is heel dankbaar voor alle vrijwilligers die zich ieder jaar weer inzetten. De inzet, flexibiliteit en ook creativiteit is enorm en daar hebben we heel veel waardering voor!”. In een filmpje die alle vrijwilligers toegestuurd kregen, bedankte de wethouder hen voor alle werkzaamheden en vooral ook voor de eigen initiatieven die ontstaan en uitgevoerd worden.

Hart onder de riem voor ondernemers. Om alle 1097 Voerendaalse ondernemers een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd, ontvingen zij een waardebon van de gemeente die ze tot 1 juli uit kunnen geven bij 35 deelnemende Voerendaalse horecagelegenheden. Deze bon ontvangen ze in een cadeauverpakking met de 2 wandelroutes Routes des vins Land van Kalk. Burgemeester Wil Houben en wethouders Peter Thomas, Pierre Verbraak, Ruud Braun en Harry Coenen overhandigden vorige week de pakketjes persoonlijk aan de deelnemende horecaondernemers.
Wethouder Peter Thomas: “We beseffen dat de pandemie ook de economie heeft geraakt en dat ondernemers het vaak zwaar te verduren hebben. Daarom een presentje in deze feestmaand waarbij we ook onze horeca, die al langer in de lockdown zit, weer wat perspectief willen bieden.”

Foto’s gemeente Voerendaal

 

Geef een reactie