Op woensdag 13 januari spraken directeur Peter Claessen en docent en decaan Karin Mulders van het Beroepscollege Brandenberg met minister Arie Slob van Onderwijs. Het sluiten van de scholen als gevolg van Corona heeft grote gevolgen. Minister Slob wilde daarom graag (online) in gesprek gaan met docenten en schoolleiders over de ontstane situatie en de bijbehorende uitdagingen. Brandenberg was een van de 4 scholen die werden uitgenodigd. Het was een informeel gesprek van ruim 3 kwartier met als doel te bespreken hoe scholen deze corona tijd ervaren en waar ze tegenaan lopen, maar ook om eventuele oplossingen en tips met elkaar te delen.

“De minister was zeer geïnteresseerd en hij stelde goede vragen”, aldus Claessen. “Zo liet hij zich uitvoerig informeren over de manier waarop wij ons onderwijs op afstand ingericht hebben en wilde hij het naadje van de kous weten over eventuele onderwijsachterstanden en de mogelijke oplossingen daarvoor”. Karin Mulders kreeg uitvoerig de gelegenheid om haar ervaringen rondom de doorstroom van VMBO leerlingen naar het MBO in coronatijd toe te lichten.

Foto’s  Beroepscollege Brandenberg

 

Geef een reactie