Gisteren is Hidde Sieler verkozen tot kinderburgemeester van Kerkrade. De nieuwe kinderraad en kinderburgemeester zullen op 28 april aanstaande officieel worden geïnstalleerd, waarna zij actief kunnen gaan participeren in de vorming van het gemeentebeleid.

De kinderburgemeester is democratisch verkozen. Maar liefst 12 van de 20 kinderen uit de kinderraad hebben zich verkiesbaar gesteld. Zij vertelden enthousiast in een kort filmpje waarom zij graag de kinderburgemeester van Kerkrade willen zijn. Na stemming  bleek de voorkeurstem uit te gaan naar Hidde Sieler.

Vanwege de huidige coronamaatregelen zal de officiële installatie van de kinderraad en kinderburgemeester op 28 april aanstaande niet toegankelijk zijn voor pers of ander publiek. Wel kan bij interesse de installatie live gevolgd worden via deze link