Zaterdagavond wist Fortuna Sittard met overtuigende cijfers te winnen van FC Twente.

FORTUNA SITTARD WINT MET OVERTUIGENDE CIJFERS VAN FC TWENTE

Zaterdagavond wist Fortuna Sittard met overtuigende cijfers te winnen van FC Twente, één van de directe concurrenten in de strijd om een plek bij de eerste acht. Het werd uiteindelijk 3-0 voor de Sittardse formatie. Lisandro Semedo scoorde twee keer, Mats Seuntjens was vanaf de strafschopstip succesvol.

 

Vorige week won Fortuna ook al met 0-3 de uitwedstrijd in Den Haag. Het team dat tegen Twente aan de aftrap verscheen was op maar liefst vijf plaatsen gewijzigd. Yanick van Osch keerde terug in het doel, Roel Janssen en Martin Angha waren na een schorsing weer beschikbaar en vormden het centraal verdedigingsduo. Coach Sjors Ultee had een basisplaats ingeruimd voor Tesfaldet Tekie en Lisandro Semedo. Verder was het opvallend dat Mats Seuntjens in de punt van de aanval ging spelen, Sebastian Polter begon op de bank.

De openingsfase was duidelijk voor Fortuna Sittard. Al binnen vijf minuten verscheen Fortuna Sittard tot drie keer toe dreigend voor het doel van Joel Drommel. Semedo zag een harde inzet van de lijn gehaald door verdediger Tyrone Ebuehi, na corners van George Cox was Angha twee keer dicht bij een treffer. Na een kleine twintig minuten leek Fortuna Sittard dan toch op voorsprong te komen. Mats Seuntjens ontweek de buitenspelval en ging alleen op doelman Drommel af. Onbaatzuchtig speelde hij de meegelopen Emil Hansson aan, deze schoot van dichtbij in. Op miraculeuze wijze behoedde Drommel zijn ploeg voor een achterstand.

In de 25eminuut werd de openingstreffer eindelijk een feit. Een prachtige lange bal van Tekie werd door Semedo goed aangenomen, hij rondde bekwaam af in de lange hoek: 1-0. Vijf minuten voor rust leek FC Twente op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap van Gijs Smal werd door Dario Dumic hard ingekopt. De assistent had echter buitenspel geconstateerd, de VAR ging hier in mee, waardoor het doelpunt definitief werd afgekeurd.

Na rust was Fortuna Sittard nog veel meer dan in het eerste bedrijf de bovenliggende partij. Drommel hield met enkele knappe reddingen zijn ploeg aanvankelijk nog overeind. Na ruim één uur spelen moest de keeper, komend seizoen uitkomend voor PSV, echter alsnog capituleren. De VAR attendeerde scheidsrechter Gerrets op een handsbal van Wout Brama, dit na een schot van Semedo. De toegekende strafschop werd door Mats Seuntjens benut: 2-0. Alweer de derde treffer van Seuntjens dit seizoen vanaf elf meter.

Na 74 minuten spelen werd de derde treffer van Fortuna Sittard een feit. Zian Flemming had in een ooghoek gezien dat Semedo was weggesprint, de buitenspeler rondde vrij voor Drommel onberispelijk af: 3-0. In de laatste vijftien minuten had Fortuna Sittard nog enkele grote kansen om de score verder op te voeren, keeper Drommel voorkwam erger voor zijn ploeg. Met veertig punten uit 31 wedstrijden neemt Fortuna Sittard de negende plaats op de ranglijst in.

Tekst Communicatie Fortuna Sittard en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie