Maandag 5 juli start de Bob-zomercampagne in Limburg. Boodschap van de campagne is om vooraf af te spreken wie de Bob is als je samen met de auto ergens naar toe gaat. Zeg hardop dat je de Bob bent, ook als je alleen rijdt en ergens komt waar alcohol geschonken wordt. Door het gebruik van alcohol kan immers de verkeersveiligheid in gevaar komen.

 

Bob: kom veilig thuis. Vanwege de versoepelingen van de coronamaatregelen is het juist nu nodig om automobilisten te herinneren aan de sociale Bob norm (alcohol en verkeer gaan niet samen). De Bob-campagne stimuleert automobilisten en hun passagiers samen de Bob-afspraak te maken en die consequent na te leven. Bob is daarbij degene die geen alcohol drinkt en zichzelf en de anderen veilig thuis brengt.

De slogan ”Ben je Bob, zeg het hardop!” laat op positieve wijze zien dat het heel normaal is dat je tijdens visites of etentjes, bij het uitgaan in horecagelegenheden of bij evenementen vooraf een Bob-afspraak maakt en deze afspraak ook kenbaar maakt.

 ROVL. Verantwoordelijke voor deze campagne in Limburg is het ROVL (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg). Dit is het onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht  van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft dan ook naar nul verkeersslachtoffers! De campagne

‘Ben je Bob, zeg het hardop! past dan ook helemaal bij deze filosofie. Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Samen maken we van de nul een punt!

 

Geef een reactie