Gemeente Gulpen-Wittem sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Burgemeester Nicole Ramaekers-Rutjens en Marc Janssen van het meldpunt tekenden op 1 juli 2021 een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente ontvangt vanaf nu relevante signalen over criminaliteit en fraude in Gulpen-Wittem.

De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt hiermee de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Burgemeester Ramaekers: “Door het te melden bij Meld Misdaad Anoniem als u iets ziet dat niet door de beugel kan, helpt u onze omgeving veilig te houden. Alvast dank!”

Vangnet. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Bij het meldpunt wordt gemeld over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, overvallen, gedwongen prostitutie, milieucriminaliteit en ondermijnende activiteiten. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Marc Janssen: “Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.”

Meld Misdaad Anoniem is 7 dagen per week bereikbaar via telefoonnummer 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie