KNAP GELIJKSPEL TEGEN 1. FC KÖLN, ONDANKS LANGE VOORSPRONG

Zaterdagmiddag heeft Roda JC Kerkrade op bezoek bij 1. FC Köln met 1-1 gelijkgespeeld. In het Franz Kremer-Stadion stond Roda JC dankzij Denzel Jubitana lang op voorsprong, maar in de slotfase maakten de Keulse formatie nog gelijk.
In de eerst helft van het oefenduel was 1. FC Köln al snel gevaarlijk via Anthony Modeste en Jan Thielmann. Modeste kopte in de handen van Roda JC-doelman Rody de Boer en Thielmann kopte nét naast het doel. Na een klein halfuur was het weer Thielmann die opdook voor De Boer, maar die maakte er een corner van.

Niet veel later volgde de tot dan toe grootste kans van de wedstrijd. Timo Hübers kopte een indraaiende vrije trap goed binnen de palen, maar wederom bleek De Boer een uitstekende redding in huis te hebben. Zes minuten na die kans, kwam Roda JC knap op voorsprong in het Franz Kremer-Stadion. Patrick Pflücke werd goed weggestuurd op de linkerkant en de Duitser gaf de bal ook direct voor op Denzel Jubitana. Die schoot op zijn beurt de bal heerlijk voorbij Köln-doelman Timo Horn.

In de slotfase van de eerste helft bleef de thuisploeg zoeken naar een treffer. Maar door goed verdedigend werk van Robert Klaasen en door doelman De Boer, werd die niet gevonden.

In de tweede helft begon het ‘grote wisselen’ bij de thuisploeg. Door de hele helft heen werd het hele elftal gewisseld. En dat deed de wedstrijd geen goed. Pas in minuut zeventig kwam de eerste grote kans, voor Köln weliswaar. Oud-Eredivisie spits Mark Uth kreeg de bal oog-in-oog met De Boer in zijn voeten, maar ook bij deze poging bleek De Boer niet te passeren. Enkele tellen later kreeg Uth weer een grote kans, maar deze poging ging naast.

Niet veel later was verdediger Guus Joppen de rots in de branding voor Roda JC, omdat hij de bal uit de doelmond wegschoot. Vier minuten voor tijd vonden de spelers van 1. FC Köln toch nog de gelijkmaker. Omdat de bal een beetje bleef hangen in het vijfmetergebied, schoot Tim Lemperle de 1-1 voorbij De Boer.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie