Winst Groene Ster bij EHC in openingswedstrijd Kampioenschap van Heerlen

Tekst  Paul Antoine Kroes /Groene Ster en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.

Zaterdagavond 31 juli speelde derdedivisionist Groene Ster en hoofdklasser EHC/Heuts de vervroegde openingswedstrijd uit poule A van het jaarlijkse Kampioenschap van Heerlen. Op het kunstgrasveld van sportpark De Dem in Hoensbroek was Groene Ster gedurende 90 minuten voetballend de bovenliggende partij met een surplus aan balbezit.

Waar in de eerste helft de treffers nog uitbleven, wisten de sterdragers uit Heerlerheide in de tweede helft tweemaal het net te vinden. De openingstreffer werd gescoord door Swen Cornelissen die een voorzet vanaf de flank met een halve omhaal tot doelpunt promoveerde (0-1). Vervolgens liet nieuwkomer Joey Dekkers met een lage schuiver de 0-2 eindstand op het scorebord zetten na een vlotte Groene Ster-aanval.

Aangezien Groene Ster al op zondag 22 augustus de competitie in de Derde Divisie Zondag opent met een thuisduel tegen DEM uit Beverwijk zal de Heerlerheidse ploeg in het restant van het Kampioenschap van Heerlen met het tweede elftal aantreden. De volgende pouleduels in de strijd om het Kampioenschap van Heerlen zullen worden gespeeld vanaf dinsdagavond 17 augustus 2021.

Geef een reactie