DE BAL ROLT WEER VOOR DE VROUWEN VAN WDZ EN UOW/LHC

Tekst André Hall en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.

Na tien maanden kon er eindelijk weer een wedstrijd worden gespeeld. Ook al betrof het hier een vriendschappelijke oefenpot tussen WDZ Vr1 en UOW/LHC Vr1. Hoewel beide teams verre van compleet aan de start verschenen, pas in training zijn en nog duidelijk zoekende zijn, werd het een vermakelijke wedstrijd met veel doelpunten. De spelers stonden nauwelijks opgesteld of de bal lag al in het netje van de gasten. Esmee werd aan de linkerkant aangespeeld en na een rush werd de keeper gepasseerd. WDZ had een vliegende start, want binnen 20 minuten stond het 3-0.

Schijnbaar had WDZ wel hiermee al zijn kruit verschoten. Aan goede wil en inzet ontbrak het niet, maar het goede spel hield ineens op. Hierdoor kreeg UOW?LHC alle gelegenheid en ruimte om zich te laten zien en gelden. WDZ was niet in staat om onder de druk uit te voetballen en nu was de bezoekende ploeg aan de beurt. Elk duel werd door de Landgraafse vrouwen gewonnen, op het middenveld verloor WDZ de slag en bij de aanvallers ontstond veel meer dreiging.

Nu werd het klassenverschil duidelijk zichtbaar  en als je dan ook nog wordt geholpen door de verdediging van de tegenstander, dan gaat het goed fout. Vanaf minuut 25 tot aan de rust scoorde UOW/LHC vijf keer.

In de 2e helft raakte bij menigeen de ‘benzine’ op en zakte het spel naar een bedenkelijk niveau en werd er ook niet meer gescoord. Zowel bij UOW/LHC als bij WDZ kregen een flink aantal nieuwelingen de kans om zich te laten zien. Al met al een nuttige oefenwedstrijd, waarbij het opnieuw ruiken en proeven aan een echte wedstrijd het belangrijkste gegeven was!