Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.

Op sportpark A gene Bek was het zover de 1e oefenwedstrijd tussen de dames van Bekkerveld vr1 en RKHBS vr1. Na 10 maanden voor het laatst een wedstrijd hadden beide ploegen er zin in om weer een wedstrijd te voetballen.De omstandigheden waren perfect. Lekker tempratuur heerlijk zonnetje en lekker veel publiek. Na alle verwachting is het Bekkerveld die meer in balbezit zou zijn maar het was in de eerste 5 minuten vooral aan het zoeken naar de vorm. Waar RKHBS paar keer uit een counter goed doorkwam.Naar mate de 1e helft was het Bekkerveld dat het spel zeer erg onder controle had maar lag de tempo te laag. Om de dappere dames van RKHBS te verassen. Ondanks de enkele kansen van Bekkerveld ging men de rust in met een verassend 0-0 tussenstand.

In de 2e helft was er een veel scherper Bekkerveld dat de tempo omhoog gooide van het positiespel en goed gebruik maakte van de ruimte die men kreeg. In de 59e minuut was het Shirley Kocacinar die de 1-0 binnen tikt na aangeven van ons nieuwe aanwinst Liv Aerts. Kort na dit doelpunt was het Liv Aerts zelf die de keeper verast met een goed afstandsschot over de keepster heen waardoor er de 2- 0 op het scorebord stond. Niet veel later was het weer raak. In de 66e min waren Liv en Lisa die goed door drukte op de verdediging van RKHBS en Lisa die de bal veroverd en de keepster omspeelt en de 3-0 op scorebord zet. De smaak was te pakken door de dames van Bekkerveld want weer 4 min later was het de nieuwe aanwinst Nancy Romkens de bal goed terug legt op de ingelopen Kelly Simons in de 16 en de bal verwoestend hard de 4-0 op het scorebord zet. Niet veel later was het weer Kelly Simons die de 5-0 op het scorebord zet. Kort hierna werd de wedstrijd 5 min voor tijd afgefloten. Dit

kwam mede door een blessure bij RKHBS helaas moest hiervoor een ambulance aan te pas komen. De resterende 5 min zijn niet uitgespeeld wat zeer begrijpelijk is. Na nader bericht gaat het naar omstandigheden goed met het des betreffende persoon en wensen haar heel veel beterschap komende periode.

Reactie van de trainer van Bekkerveld: Het was al met al een nuttige oefenwedstrijd. Je zag dat het weer even wennen was om een wedstrijd te voetballen. Kwamen moeilijk opgang in de 1e helft en 2e helft werden de ruimtes goed benut. Genoeg goede dingen gezien en genoeg verbeter punten. Het draait om de competitie en daar werken we allen naartoe. Wij zijn ieder geval weer blij dat wij weer een voetbalwedstrijd mogen spelen. En ook voor het publiek die we hebben gemist