Het oefenduel tussen KVC Oranje en RVU is met het kleinst mogelijke verschil gewonnen door de bezoekers uit Rothem: 0-1.

RVU promoveerde in het eerste jaar van het coronatijdperk naar de tweede klasse en komt daarmee tegenwoordig in de competitie één niveau hoger uit dan KVC Oranje. In de onderlinge confrontatie in Bleijerheide was van dat verschil, in ieder geval in de eerste helft, weinig tot niets te zien. Sterker nog, door de bank genomen kreeg thuisclub KVC Oranje, waar net als bij RVU enkele spelers om uiteenlopende redenen ontbraken, de beste kansen om de score te openen.

De eerste echt grote kans was voor Lloyd Vromen. Hij kwam in riante positie oog in oog met doelman Bas Goessens van RVU. De goalie kwam als winnaar uit de tweestrijd tevoorschijn. Ook Chris Frauenrath kreeg de mogelijkheid doel te treffen, maar eerst schoot hij over de veste van RVU’-s goalie en even later zag hij zijn inzet gepareerd. Tussen de bedrijven door pegelde Scott Vienerius van afstand langs de linker kruising. Aan de kant van RVU viel een schot van Mike Willems, in de beginfase van de wedstrijd, te noteren. Die inzet werd een prooi voor KVC-doelman Lars van der Weide. Swen Besems kopte, schuin links voor het doel van Van der Weide staande, naast en halverwege de eerste helft liet Michele Meerburg de bal uit zijn vrije trap van zo’n 20 meter op de linker paal uiteen spatten.

Na de hervatting werd RVU, dat net als oranje-wit staat voor verzorgd voetbal, sterker. Met name de ingevallen Tess Odetola zorgde vanaf de linker flank voor veel dreiging. Hij was ook degene die voor de 0-1 zorgde. Mike Willems kon vanaf rechts voorzetten, deed dat perfect en Odetola hoefde bij de tweede paal alleen nog maar binnen te tikken, een fluitje van een cent voor de spits. Bob Roberts had namens KVC Oranje bijna nog voor de gelijkmaker getekend, maar zijn kopbal, na een hoekschop van Joey Niesters, ging net naast.