SLORDIGE SLOTFASE RESULTEERT IN VERLIESPARTIJ TEGEN ALMERE CITY FC

Roda JC Kerkrade boog in de tweede helft razendsnel een 1-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong, maar gaf in de slotminuten alsnog de drie punten uit handen.

Roda JC Kerkrade boog in de tweede helft razendsnel een 1-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong, maar gaf in de slotminuten alsnog de drie punten uit handen. Roda JC begon in eigen huis met exact dezelfde elf namen als het gewonnen uitduel tegen Telstar, een week eerder. Patrick Pflücke brak al vroeg in het duel door, maar doelman Woud wist zijn inzet in de korte hoek te stoppen. Even later schoot Pouwels van de rand van de zestienmeter – via de binnenkant van de paal – raak; 0-1.

Een fraaie bal van Jubitana kwam – na een kwartier spelen – tot bij Vente, de aanvaller schoot de bal bij de twee paal in het zijnet. Na iets meer dan 20 minuten voetbal besloot Pflücke het wederom te proberen, dit keer van +/- 25 meter. De Duitse middenvelder schoot de bal snoeihard langs de doelman en zette de gelijke stand weer op het scorebord.

Helaas duurde deze voorsprong niet lang. Enkele minuten later werd een fout in de verdediging hard afgestraft door Bradly van Hoeven: 1-2.

Roda JC bleef de druk hoog opvoeren. Een eerste poging van Jubitana ging nog hoog over, een minuut later krulde de Belg de bal in de verre hoek tegen de buitenkant van de paal. Een harde poeier van Bouchouari werd door de doelman tot hoekschop verwerkt en het schot van Jubitana ging wederom voorlangs.

Na de theepauze verschenen bij Roda JC dezelfde namen aan de aftrap. Almere City wisselde een keer: Steve Tunga viel in voor Anass Ahannach. Na een klein uur spelen besloot ook Jurgen Streppel te wisselen, Niek Vossebelt ging naar de kant, Xian Emmers was zijn vervanger. Emmers was na amper 30 seconden al betrokken bij een enorme kans op de gelijkmaker; zijn voorzet annex schot ging bij de tweede paal nét naast want Pflücke kwam net te laat om de bal tegen de touwen te werken.

Invaller Emmers schoot vijf minuten later wel de gelijkmaker tegen het net, nadat hij zijn lichaam goed voor de bal draaide; 2-2.

De druk bleef hoog op de helft van de bezoekers. Een vrije trap van Pflücke – op de rand van de zestienmeter – werd geblokt door een hand van een verdediger waardoor scheidsrechter Bos de bal op de stip legde. Dylan Vente bleef kalm en faalde niet vanaf elf meter: 3-2!

Heel lang leek Roda JC de winst over de streep te kunnen trekken, echter viel vijf minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker voor Almere City. Na een kleine scrimmage voor het doel van De Boer wist Ramon Leeuwin de bal het laatste zetje te geven: 3-3. In de extra tijd schoof Jonas Arweiler op aangeven van Lance Duijvestijn ook nog de vierde treffer langs De Boer en trok hiermee de overwinning voor Almere over de streep: 3-4.

Op vrijdag 10 september neemt Roda JC het in eigen huis op tegen NAC Breda. Tickets voor dit duel zijn online te koop via rodajc.nl/tickets.

Communicatie Roda JC en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie