Voor het eerst sinds lange tijd stond Bekkerveld weer eens in de halve finale voor de Heerlen Cup.
Deze wedstrijden werden gespeeld bij RKHBS.

Om 12u speelden we de halve finale tegen Eikenderveld. Een uiterst moeizame wedstrijd voor Bekkerveld mede door het stugge verdedigen van Eikenderveld, waar de blauwwitte zebra’s moeilijk door de muur heen kwamen. Mark Willems zag zijn kopbal helaas op de lat terug het veld in komen. Echter na 15 minuten spelen kwam dan toch de verdiende voorsprong voor Bekkerveld. Een hachelijk moment voor het doel van Eikenderveld, zorgde ervoor dat de bal voor de voeten van wederom Mark Willems kwam hij bleef koelbloedig en bracht de verdiende 1-0 voorsprong op het bord.

De rest van de eerste helft bleef het spelbeeld oonveranderd. Eikenderveld werkte hard, maar Bekkerveld had het meeste balbezit echter het tempo was te laag waardoor doelrijke kansen uitbleven. In de 2e helft voerde Bekkerveld het tempo op en kreeg ook talrijke kansen. Echter goed keeperswerk van de doelman van Eikenderveld voorkwam dat de stand uitgebreid werd. Na 2 x 25 minuten floot leidsman Dragstra voor het eindsignaal en Bekkerveld plaatste zich voor de finale!

De andere halve finale werd met ruime cijfers door Hoensbroek gewonnen, 4-1 tegen Groene Ster.
De finale werd dus gespeeld tussen Bekkerveld en Hoensbroek.

Deze wedstrijd kwamen enkele andere namen binnen de lijnen aan Bekkerveld kant. Bekkerveld startte furieus op een kletsnat speelveld. Na een paar minuten spelen kreeg Andrew een dot van een kans alleen kwam de keeper van Hoensbroek uitstekend uit zijn doel waardoor het 0-0 bleef. Enkele minuten later werd een prachtige Bekkerveld aanval doeltreffende afgerond door Abdulkadar, van dichtbij schoot hij de bal kansloos achter de doelman. Bekkerveld bleef daarna heersen en bepaalde het spelbeeld. Na wederom een mooie aanval nu over de rechterkant, kwam de bal op het hoofd van de geheel vrijstaande Sebastiaan de Jongh. Voor hem was het een koud kunstje om de bal van dichtbij in het doel te werken. Na amper 10 minuten spelen stond Bekkerveld al op een comfortabele voorsprong.  Hoensbroek begon nu ook feller van zich af te bijten en kwam enkele malen in de buurt van doelman Rob Kerris, echter kansen werden niet gecreëerd door de mannen uit ‘’Gebrook’’. Na de korte pauze was de 2e helft een formaliteit, Bekkerveld hoefde niet meer en Hoensbroek kon niet meer. Er werd nog een keer gescoord door Dimitri Orbons die een standaard situatie binnen kopte. Een dik verdiende 3-0 overwinning en de Heerlen Cup gaat mee naar Bekkerveld.

Een speciaal woord van dank aan RKHBS voor de goede organisatie, het was prima geregeld!! Komende zondag de eerste officiële wedstrijd voor de beker. Let op deze wedstrijd wordt om 15.30u gespeeld uit bij 1e klasser BSV Limburgia in Brunssum