Hoofdmenu

Frisse Wind Academie

Nieuwe leer-, ontmoetings- & ontdekkingsplek voor Heerlenaren

 Vanaf 30 september faciliteert Frisse Wind Heerlen een plek voor Heerlenaren om elkaar te ontmoeten, kennis en ervaring te delen en van alles te ontdekken. Dit alles onder de noemer Frisse Wind Academie.

Heerlen bruist, haar bewoners zitten vol waardevolle ideeën voor stad en buurt en krijgen steeds meer kansen om deze ook werkelijkheid te laten worden. Frisse Wind Heerlen, dat deze maand een jaar bestaat, heeft afgelopen jaar veel bewoners en verenigingen ontmoet die hun ideeën weten om te zetten tot realiteit: zo’n 120 initiatiefnemers hebben inmiddels de weg naar Frisse Wind gevonden. Hiervan hebben ruim 30 initiatieven een donatie (financiële gift) ontvangen om hun idee te realiseren. In totaal is er voor € 129.000,- aan donaties uitgekeerd. De initiatieven komen uit een veelheid aan buurten en zijn heel divers. Van een Buurttuin in Heerlen-Noord, tot het Notorious Brass Event in het centrum, een Jeu de Boules-baan in Aarveld-Bekkerveld, een Poëziewandeling in Hoensbroek en een bewonersinitiatief rondom Murals in Heerlerbaan.

De uitvoering van zo’n buurtinitiatief vraagt om kennis en kunde op het gebied van organisatie en daarnaast ook doorzettingsvermogen en een goede dosis lef. Wat veel Heerlenaren vaak niet beseffen is dat de kennis die zij op hebben gedaan tijdens het organiseren en uitvoeren van hun project, van onschatbare waarde is! Er lopen genoeg mensen rond met goede ideeën, maar niet iedereen weet hoe je deze in de praktijk kunt realiseren. Door een platform te creëren waar kennis, ervaring en inspiratie gedeeld worden, krijgen initiatieven in Heerlen een nog grotere kans tot slagen.

Vragen als ‘Hoe organiseer ik mijn project’ en ‘Hoe zorg ik ervoor dat mijn project meer bekendheid krijgt’, komen aan bod tijdens verschillende thema en netwerkbijeenkomsten. Maar ook thema’s als fondsenwerving, het werven van vrijwilligers en verduurzaming zijn langskomende onderwerpen. Daarnaast is er ook ruimte voor creatieve inspiratie. Wat de academie uniek maakt is dat het een platform is voor en door Heerlenaren. De kracht van de stad is waar het om draait!

De Frisse Wind Academie wordt op 30 september officieel geopend in Cultuurhuis Heerlen. Frisse Wind Heerlen is een initiatief van Stichting Samen Heerlen en wordt mogelijk gemaakt door de Cityboost-regeling van VSBfonds.

Meer informatie over Frisse Wind Heerlen is te vinden op www.frissewindheerlen.nl