Fortuna Sittard is zondag voor het eerst dit seizoen onderuit gegaan, met 3-1 werd verloren van Sparta Rotterdam. Met name de eerste helft van Fortuna was ondermaats, na rust herstelde de ploeg van coach Sjors Ultee zich en kwam er veel meer evenwicht in de wedstrijd. Het enige doelpunt aan de kant van Fortuna Sittard werd gescoord door Mats Seuntjens.

Bij Fortuna Sittard mocht, zoals werd verwacht, Mickaël Tirpan in de basis starten. Ook hij kon niet voorkomen dat de thuisclub de bovenliggende partij was. Sparta was feller in de duels en toonde zich balvaster op het kunstgras van Spangen. Na dertien minuten voorkwam Fortuna doelman Yanick van Osch met een fraaie reactie een vroege achterstand voor zijn ploeg. De keeper redde met zijn vuisten op een kopbal van Lennart Thy, via de lat verdween de bal over het doel.

Na iets meer dan 20 minuten spelen kwam de thuisclub toch op voorsprong. Een voorzet van Sven Mijnans werd door Bryan Smeets met een fraaie volley in de lange hoek gewerkt: 1-0. Acht minuten later verdubbelde Sparta de voorsprong. Lennart Thy profiteerde van knullig balverlies in de opbouw bij Fortuna Sittard, met een harde uithaal liet hij Van Osch kansloos: 2-0. De Fortuna keeper was de beste man aan de kant van de gasten, hij voorkwam met een paar fraaie reddingen een grotere achterstand voor zijn ploeg.

Hoofdtrainer Sjors Ultee wisselde tijdens de pauze maar liefst drie keer. Bassala Sambou, Toshio Lake en de debuterende Portugese verdediger Ivo Pinto maakten hun opwachting. Seuntjens ging vanaf het middenveld spelen. Vier minuten na rust kwam Fortuna Sittard terug in de wedstrijd. Een lange bal van Tesfaldet Tekie werd door  Lake teruggelegd op Seuntjens. Met een prachtige uithaal van ruim twintig meter liet deze Sparta doelman Maduka Okoy

Fortuna had na rust meer de bal dan de thuisclub, echt gevaarlijke kansen kon men echter niet of nauwelijks creëren. Emanuel Emegha, invaller aan de kant van de gasten, besliste ruim een kwartier vóór tijd de wedstrijd definitief in het voordeel van de thuisclub. Opnieuw was het onnodig balverlies aan de kant van Fortuna die de treffer inleidde, waarna Smeets Emegha de diepte instuurde. Vanaf de zestienmeterlijn haalde de aanvaller steenhard uit in de korte hoek: 3-1. Daarmee kwam de zege terecht bij de ploeg die daar op basis van de hele wedstrijd het meeste recht op had.