De bekerderby tussen KVC Oranje en FC  Kerkrade-West eindigde in Bleijerheide in het voordeel van de thuisclub. De mannen van trainer Paul van Putten wonnen namelijk, met het kleinst mogelijke verschil: 1-0. Wedstrijden met weinig of geen doelpunten kunnen niettemin sprankelend voetbal te zien geven. In het geval van deze Kerkraadse derby was dat echter niet het geval. De pakweg 100 toeschouwers werden niet verwend.

De bezoekers hadden gekozen voor een versterkte defensie om het in de competitie één klasse hoger uitkomende KVC Oranje zo moeilijk mogelijk te maken. Toch werd het al snel 1-0. Oranje-wit mocht net buiten de zestien een vrije trap nemen van scheidsrechter Luc Vekens uit Born. Joey Niesters schoot de bal met zijn linker hard in de linker kruising. Een doelpunt om in te lijsten: 1-0.

Wie had gedacht dat KVC Oranje nu over FC Kerkrade-West heen zou walsen, kwam bedrogen uit. Sterker nog, voordat de mannen van Paul van Putten weer eens gevaarlijk konden worden, waren Faruk Kaya en Boy Warnas dicht bij de 1-1. Kaya’s inzet vanaf links ging voorlangs en Boy Warnas kogelde, na door het hart van de thuisclubdefensie te zijn gelopen, hard over. Uit de daaropvolgende aanval aan de andere kant was het bijna 2-0. Ritch Vienerius controleerde de bal na een voorzet van Joey Niesters fraai met de borst, maar schoot vervolgens over. Een inzet van Scott Vienerius belandde niet veel later op de rechter paal. Op slag van rust werd Chris Frauenrath bediend door Ben Vloeberghs, maar ook Frauenrath wist het net niet te vinden. Hij pegelde over.

Vielen in de eerste helft nog een behoorlijk aantal kansen te noteren, na de hervatting verzandde de confrontatie grotendeels in veel middenveldspel, vaak in laag tempo, veel onnodig balverlies over en weer en dientengevolge weinig opwindende momenten. Toch waren er een paar momenten waarop de kijkers als het ware wakker werden geschud. Zo mocht Bjorn Jonkers van FC Kerkrade-West na een dieptepass van Nawid Tarin alleen richting KVC-goalie Bjorn van der Weide. De goalie kwam uit zijn veste, verkleinde daarmee de hoek voor Jonkers en kon mede als gevolg daarvan met zijn lichaam de inzet van de aanvaller pareren. Vlak voor tijd was het opnieuw Chris Frauenrath die de enige grote kans van de thuisclub na rust om zeep hielp. Na een prachtige aanval over links via Chadney Jeukens en Niels Lanckohr kwam Frauenrath in scoringspositie. Echter, net als in het eerste bedrijf, stond zijn vizier niet op scherp. De bal vloog over het doel van de bezoekers.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie