Optimistisch gestemd togen de mannen van trainer Martin Kremers voor de tweede bekerwedstrijd naar Lemiers en dat optimisme leek ook in de aanvangsminuten van de wedstrijd gerechtvaardigd. WDZ had het beste van het spel en drong de thuisploeg terug op eigen helft. In de vijfde minuut soleerde Jop Bleijlevens door de verdediging van Rood Groen en scoorde beheerst in de lange hoek.

Kort voor het kwartier kregen de mannen uit Lemiers een grote kans. Een harde voorzet vanaf links werd op enkele millimeters gemist door de spits. Even later aan de overkant weer spektakel. Een hard afstandsschot van Jeroen Hünen werd door de keeper op fraaie wijze gestopt.

Kort na het half uur leek de wedstrijd in het slot te gaan. Uit een onoverzichtelijke scrimmage werkte Jeroen Hünen de bal in het doel. Kort voor rust kwam echter de aansluitingstreffer. Bas de Vreede bokste de bal weg boven een tegenstander, die ook een beetje in de weg stond. Toen deze omver ging, vond de scheidsrechter dit wel een penalty waard. Jelle Teheux verzilverde deze kans onberispelijk.

In de tweede helft kwam een onherkenbaar elftal van WDZ terug op het veld. De lijn uit het spel verdween, de meest simpele passes mislukten, er zat nauwelijks meer idee in de aanvallen. De thuisploeg zette daar een groot enthousiasme en felle inzet tegenover en namen het initiatief in de wedstrijd helemaal over. In de 75e minuut kwam de verdiende gelijkmaker. Uit een hoekschop kopte Lars Spielman de bal hard tegen de touwen.

De gasten herpakten zich enigszins en tot enige malen kwam een WDZ speler vrij voor de keeper, maar het leverde geen doelpunten op. Aan de overkant moest keeper Bas de Vreede tot drie maal toe uitstekend redden om zodoende nog een gelijkspel mee naar huis te mogen nemen.

Omdat Keer thuis niet verder dan 1-1 tegen Vijlen kwam, moet het treffen tussen Keer en WDZ komende zondag de beslissing brengen.

Door WDZ en Foto’s René Flekken voor meer foto’s klik op deze link.