Eerder werd al gekeken of er een gebouw met zes appartementen op het perceel gerealiseerd kon worden, maar dit bleek niet haalbaar. Het bleek wel haalbaar om twee eengezinswoningen te bouwen.

Op dit moment wordt samen met woningcorporatie Wonen Zuid een plan uitgewerkt voor deze woningen. Dit plan is zo goed als definitief. De twee woningen zullen wat uiterlijk betreft passen bij de rest van de buurt en ongeveer net zo veel plaats innemen als het hoekpand dat eerst op het perceel stond.

Wethouder Tim Weijers (Ruimtelijke ordening/Openbare ruimte/Wonen): “We zijn blij dat we samen met Wonen Zuid de volgende stap kunnen zetten. De buurt kijkt al te lang aan tegen een braakliggend perceel. Met de komst van de nieuwe huizen ontstaat er weer een goed aangezicht en het is mooi dat hier twee gezinnen gehuisvest kunnen worden.”

Planning start werkzaamheden De gemeente en Wonen Zuid hopen in de eerste helft van 2022 te beginnen met de bouwwerkzaamheden.

Visualisatie van de achterzijde van de woningen.