De fototentoonstelling Mijn Spoor

Op de rechter foto van de Stichting HEERLYCKheyt enkele bezoekers van de tentoonstelling en van rechts naar links de heren Twan Brouns en Ronald van den Eijnden van de stichting en Nick Custers van Relim. Derde van links is dhr. Fons Lauvenberg.

De fototentoonstelling Mijn Spoor – ‘Schaesbergse mijnen Wilhelmina en Oranje Nassau II in zwart/wit’ bij Relim Groep is nog tot bijna einde van dit jaar te bekijken. Afgelopen weekeinde (Monumentendagen) is in het bedrijfsgebouw van de Relim Groep in Terwinselen een grote fototentoonstelling met meer dan 60 prachtige zwart wit foto’s van de voormalige Schaesbergse mijnen Staatsmijn Wilhelmina en Oranje Nassau II geopend door dhr. Fons Lauvenberg van de Stichting Raiffeisen Ubach over Worms.

Deze fototentoonstelling is door de Stichting HEERLYCKheyt Schaesberg opgezet en de foto’s zijn professioneel uitvergroot en bewerkt door fotoclub Fotodigiplus uit Ubach over Worms. De tentoonstelling past heel goed in het kader van de dit jaar 125 jaar bestaande spoorlijn Herzogenrath, Landgraaf, Heerlen, Sittard, welke door de stichting HEERLYCKheyt de komende 1,25 jaar regelmatig in de schijnwerpers zal worden gezet. Passend is ook dat het dit jaar exact 50 jaar geleden is dat de mijn Oranje Nassau II gesloten werd. De Wilhelmina werd in 1969 gesloten. ‘Relim’ ligt aan de Tunnelweg / Casinolaan in Terwinselen en zit in de gebouwen van de voormalige Ondergrondse Vak School en Technische Vak School van de staatsmijn Wilhelmina. Relim helpt mensen met psychische of psychiatrische beperkingen en een grote afstand tot de arbeidsmarkt hun dromen en ambities te realiseren.

Iedere werkdag is de tentoonstelling geopend tussen 10 uur en 16 uur. Toegang is gratis maar wel even melden bij de receptie. Trouwens, op 2 en 3 oktober en 23 en 24 oktober is er ook een weekend openstelling (10.00 – 15.00 uur) omdat op 2/3 oktober bij Relim een wandeling ‘Mijnen en treinen in Schaesberg’ en op 23/24 oktober een fietstocht ‘Op het spoor van de H. Barbara’ start. Interesse in de activiteiten van de Stichting HEERLYCKheyt zie: www.heerlyckheytschaesberg.nl

Foto Stichting HEERLYCK

 

 

 

 

Geef een reactie