Hoofdmenu

BOMENFESTIVAL KERKRADE

Op zondag 19 september doet IVN Kerkrade mee aan het Bomenfestival Limburg. Dit evenement dat in achtereenvolgens op verschillende plaatsen in de provincie wordt georganiseerd probeert de Limburgers meer kennis te verstrekken over bomen en bossen. Tijdens een drie uur durende wandeling in de historische omgeving van Rolduc gaan de deelnemers op zoek naar de geschiedenis van de bossen hier die teruggaat tot de vroege middeleeuwen.
We maken kennis met het Bosquet Rolduc waar verschillende soorten eiken, Beuken en Haagbeuken groeien. Daarna dalen we af naar de vochtige omgeving van het Wormdal waar Moeraseiken, enkele soorten populieren en wilgen groeien. Door een oude holle weg bereiken we het Berenbos. Oude lindenlanen in het bos geven een indruk van hoe het bos er in het mijnverleden van Kerkrade uitzag. Tevens beklimmen we de groene steenberg van de Domaniale mijn waarop berken en dennen groeien. Onderweg maken we kennis met verschillende soorten loof-, naald- en fruitbomen waarover IVN-gidsen Olaf Op den Kamp en Theo Wegh uitleg geven. Met een zoekkaart proberen we de bomen op naam te brengen en hopen dat hieruit een bomenwerkgroep ontstaat die meer kennis en liefde voor de bomen in Kerkrade met elkaar deelt.
De excursie vertrekt om 9.00 uur vanaf de parkeerplaats van Abdij Rolduc, Heyendallaan 82, 6464 EP Kerkrade. Deelname is gratis, een vrije gave wordt op prijs gesteld. Aanmelden bij IVN Kerkrade ivn.kerkrade@gmail.com. Meer info over het bomenfestival op IVN Bomenfestival Limburg | IVN
Foto Olaf op den Kamp


(Volgend nieuwsbericht) »