Hoofdmenu

Lezing: Pim Lammers over gender en sexuele diversiteit: “Maar zijn ze daar niet veel te jong voor?”

Centraal figuur in deze randprogrammering is Pim Lammers (1993), auteur voor kinderen en volwassenen. In 2017 debuteerde hij met Het lammetje dat een varken is, het eerste Nederlandse transgenderprentenboek. Hij ontving hiervoor een Zilveren Griffel en werd daarmee de jongste winnaar in de geschiedenis van de prijs. In zijn kinderboeken en -poëzie speelt gender- en seksuele diversiteit een erg belangrijke rol. Zo schrijft hij gedichten over non-binaire tantes en sprookjes over lesbische ridders.

Lezing over gender- en seksuele diversiteit
28 september – 19:30u / gratis / aanmelding verplicht

In de lezing: ‘Maar daar zijn kinderen toch véél te jong voor?’ vertelt Pim waarom het belangrijk is dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met onderwerpen als gender- en seksuele diversiteit. Aansluitend betreedt fotografe Ilvy Maijen samen met een van de geportretteerde ‘ProuTboys’ het podium voor een vraaggesprek.

Interactief voorleeshalfuurtje voor peuters en kleuters
29 september – 10:00u / gratis / aanmelding verplicht

Pim zorgt voor een levendig en interactief voorleeshalfuurtje, waarbij de kindjes ook mogen meedoen! Vol verhaal, geluid en leuke vragen.

Workshop tekenen bij verhalen (6-9 jr)
29 september – 13:30u / gratis / aanmelding verplicht

Tijdens deze voorleesworkshop mogen de kinderen luisteren naar leuke verhalen van Pim Lammers én kunnen ze zelf aan de slag met kleurpotloden!

Workshop gedichten voordragen (9-12 jr)
29 september – 14:30u / gratis / aanmelding verplicht

Samen met Pim  Lammers en andere kinderen wordt er gewerkt met poëzie. Aan de hand van verschillende voordraagoefeningen, leren kinderen hoe ze een gedicht het beste kunnen voorlezen. Dat gaat gepaard met acteren, overdrijven, roepen en fluisteren.  Zo komen gedichten straks echt tot leven!

(c) Pim Lammers