Beslissende wedstrijd in bekerpoule vol goals

Om half 3 op zondagmiddag 19 september werd er op Sportpark A Gene Bek afgetrapt voor de Heerlense derby tussen RKSV Bekkerveld en Sporting Heerlen in de districtsbeker. Het beloofde een interessante wedstrijd te worden, aangezien beide teams bij een overwinning zeker waren van de volgende ronde.

Gelijk opgaande eerste helft met 1 goal. RKSV Bekkerveld begon scherp en was in de openingsminuut gelijk gevaarlijk. De bal verdween echter in het zijnet. Enkele minuten later volgde de volgende kans voor de thuisploeg, Jop Engelen wist deze niet te verzilveren. Het duurde iets langer, maar ook Sporting Heerlen liet van zich horen. Een schot vanaf 20 meter van Demsey Dowson spatte uiteen op de lat. Vlak voor rust viel de eerste goal, Dion Otten zag zijn schot van buiten de zestien meter van richting veranderd worden, deze viel zomaar binnen en zo bepaalde hij de ruststand op 1-0.

Sporting Heerlen draait wedstrijd om in tweede helft. Ook in de openingsminuten van de 2de helft was RKSV Bekkerveld direct gevaarlijk, maar wederom werd er niet gescoord. 5 minuten later was dit wel het geval aan de andere kant. Liam Vente kon de 1-1 intikken voor leeg doel na een strakke voorzet van Stefan Frank die voor Bekkerveld doelman Bjarne Pellegrom lastig te verwerken was. Sporting Heerlen wist deze goede lijn door trekken en kwam wederom 5 minuten later zelfs op voorsprong via Jesper Sporken.

De bal lag in de zestien meter pardoes voor zijn voeten en hij schoot de bal bekeken in de verre hoek; 1-2. RKSV Bekkerveld liet de koppen niet hangen en creëerde in het kwartier dat volgde een paar goede kansen. Sporting Heerlen doelman Jean-Paul Moureau zorgde er met een paar puike reddingen voor dat zijn ploeg de voorsprong vasthield. Na deze goede fase van RKSV Bekkerveld wist Sporting Heerlen uit te lopen. Na een perfecte voorzet van Roy Wetzels was het Diego Gommans die 20 minuten voor tijd de beslissende en bevrijdende 1-3 binnenkopte. 5 minuten voor het laatste fluitsignaal werd het allemaal nog iets mooier voor Sporting Heerlen. Na een goede actie vanaf de linkerflank wist Liam Vente uiteindelijk zijn tweede goal te maken. Hij bepaalde hiermee de eindstand op 1-4.

Sporting Heerlen samen met BSV/Limburgia door. Door deze overwinning heeft Sporting Heerlen op de laatste speeldag een plaatsje in de KO-Fase van het bekertoernooi weten te bemachtigen. Ook BSV/Limburgia gaat door naar de volgende ronde. Zij eindigen met 5 punten als groepshoofd in deze poule.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie