Lars van der Weide trekt zege KVC Oranje over de streep

KVC Oranje heeft de uitwedstrijd bij directe concurrent sv Langeberg met 2-1 gewonnen en daarmee een grote stap gezet om te kunnen doorstromen naar de knock-outfase in het bekervoetbal. De overwinning hoef je niet onverdiend te noemen, maar voor hetzelfde geld mag je met een gerust zeggen dat een gelijkspel de verhoudingen beter zou hebben weergegeven. Een belangrijke rol in de slotfase was weggelegd voor KVC-goalie Lars van der Weide. Hij voorkwam met een tweetal prima reddingen de 2-2.

In de eerste helft was er sprake van een duel tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen. Op zich niet vreemd natuurlijk, als je bedenkt dat zowel de ploeg van trainer Ron Czornyj, Langeberg, als die van collega aan de andere zijde Paul van Putten, KVC Oranje, in de derde klasse uitkomen. Bij KVC Oranje was Joey Niesters dicht bij de 0-1 toen hij met een vrije trap via de vingertoppen van thuisclubkeeper Rowan Vromen de linker paal trof. Namens Langeberg misten inzetten van Keano van der Heijden en Wesley Houben precisie. Niet lang voor de rust werd Ritch Vienerius binnen de zestien neergelegd. Penalty voor KVC Oranje was het verdict van scheidsrechter Pennings. Danny Hellemons, assistent van de thuisclub had gevlagd voor buitenspel, maar dat advies volgde de referee niet op. De penalty werd door Ritch Vienerius zelf feilloos tegen de touwen gewerkt: 0-1.

Kort na de hervatting mocht Liam Houkes namens de thuisclub een vrije trap nemen. Zijn inzet, vanaf pakweg 25 meter, leek in de linker benedenhoek te verdwijnen, maar doelman Lars van der Weide van KVC Oranje redde bekwaam met zijn vingertoppen. Nog geen minuut later was het aan de andere kant wel raak. Joey Niesters leverde vanaf links een puike voorzet op heuphoogte af. Niels Lanckohr, bij de tweede paal, schoot met zijn rechter in de linker hoek, thuisclubdoelman Rowan Vromen kansloos latend: 0-2.

Wedstrijd beslist zou je als KVC-adept en neutrale toeschouwer misschien denken, maar daar dachten de man van Ron Czorny anders over. Zij gingen meer opportunistisch te werk en zetten oranje-wit zodoende onder druk. Dat het 1-2 werd was niet verwonderlijk, een fraaie aanval over rechts ging eraan vooraf. Aan het eind van die aanval zorgde de uitstekend ingevallen Henry Prescott voor de afronding: 1-2.

Als gevolg van het feit dat Langeberg risico’s nam werd achterin de nodige ruimte weggegeven. KVC Oranje wist daar niet van te profiteren. Mede ook daarom was de 2-2 in blessuretijd heel dichtbij. Jeffrey Arents en Henry Prescott verschenen oog in oog met Lars van der Weide, maar in beide gevallen bracht uitstekend keeperswerk redding voor de bezoekers. Een treffer voor Langeberg viel alsnog. Die werd gemaakt door Lance Cobben. Dolgelukkig rende hij richting middenstip. Echter, Pedro Vermeule, assistent van KVC Oranje, had gevlagd voor  buitenspel en dat advies werd door de referee, volgens omstanders aan beide zijden terecht, opgevolgd.

KVC Oranje gaat komende dinsdag in Haanrade op bezoek bij fusieclub Sporting HAC. Dat duel begint om 19.30. een gelijkspel is dan voor de equipe van Paul van Putten voldoende om plaatsing in de knock-outronde af te dwingen.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.

 

 

 

Geef een reactie