Ook de derde bekerwedstrijd in de 1e ronde is door de vrouwen van Schaesberg gewonnen. Hiermee is de ploeg wederom door naar de volgende bekerronde.Wedstrijden tegen RKHBS zijn altijd mooie wedstrijden.  Al is het onderling krachtverschil de laatste jaren wel groter geworden in Schaesbergs voordeel. Speelde Schaesberg vorige week vooral tegen zichzelf in deze wedstrijd zeker niet. Vanaf het begin was er een goede concentratie en stond de organisatie goed.

RKHBS kon nauwelijks gaten vinden in de teamorganisatie van de bezoekers. Al in de 12e minuut had Schaesberg RKHBS daar waar het ze   wilde hebben.  Waarna een prima omschakeling volgde. Onder druk werd de bal veroverd, Kim werd ingespeeld en zij vond de diepgaande Melanie die alleen voor de keeper de 0-1 liet aantekenen.  Daarna neutraliseerde Schaesberg de wedstrijd.  RKHBS had veel de bal in de opbouw maar kon er maar niet doorheen komen. Uitgezonderd een enkele hoekschop of vrije trap. Maar dit alles zonder echt gevaar. Vlak voor rust werd de wedstrijd eigenlijk al beslist.  Dit keer was het Kim die door kwam en de 0-2 liet aantekenen.  Enkele omzettingen bij Rkhbs zorgde ervoor dat de vrouwen van Schaesberg zeker in de beginfase weer attent moesten zijn. Maar tot echt grote kansen kwam de thuisploeg niet.

Ook Schaesberg dwong in deze fase niet heel veel af maar de bezoekers hoefde dan ook niet echt. Met nog zo’n 15 minuten op de klok was het Melanie die de beslissing definitief maakte.  Ze ging er op links vandoor en wilde voorzetten op de mee opgekomen Aniek echter via de keepster ging de bal er al bij de 1e paal binnen. 0-3. In de allerlaatste seconde kreeg de thuisploeg nog een penalty (misschien iets te makkelijk gegeven??) echter deze werd hard op de lat geschoten waardoor de eindstand 0-3 werd. En daardoor zijn de vrouwen van Schaesberg wederom door naar de volgende ronde.

Door Andries Bemelmans en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.