Welke jonge helden in Maastricht verdienen een Jeugdlintje?

1

In Maastricht zijn veel jongeren die iets goeds doen voor hun vrienden, familie, een vereniging, goed doel of buurt. Op die manier leveren ze een positieve bijdrage aan hun omgeving én aan een sociaal en saamhorig Maastricht. Als waardering voor deze jonge helden reikt de gemeente jaarlijks het Jeugdlintje uit.

 Nomineren Vanaf gisteren tot en met 1 november kunnen jongeren tussen 6 en 18 jaar genomineerd worden voor een Jeugdlintje. Via www.gemeentemaastricht.nl/jeugdlintje is alle informatie te vinden over voorwaarden en nomineren.

Een selectiecommissie, bestaande uit drie raadsleden en twee jongerenvertegenwoordigers, adviseert het college over welke genomineerden het Jeugdlintje verdienen. De Jeugdlintjes worden in december uitgereikt.

Wethouder Vivianne Heijnen (onder andere verantwoordelijk voor participatie en sociale innovatie): ‘Ik ben blij dat we dit jaar een echte feestelijke uitreiking kunnen organiseren in het Stadhuis. Natuurlijk hoop ik net als vorig jaar weer op veel mooie aanmeldingen. Want de bijzondere prestaties die Maastrichtse jongeren neerzetten, verdienen onze waardering en aandacht.”

Oud winnaars .Het Maastrichtse Jeugdlintje werd vorig jaar voor de eerste keer uitgereikt. Vijf jonge helden ontvingen toen het Jeugdlintje voor hun verdiensten voor de Maastrichtse samenleving.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie