Van 30 september tot en met 7 oktober vindt de landelijke Week tegen Eenzaamheid.

Samen met lokale partijen is er in Kerkrade in deze week een mooi activiteitenprogramma samengesteld.. Ieder mens voelt zich wel eens alleen. Als dit altijd zo is, spreken we over eenzaamheid. Iemand die zich eenzaam voelt, ziet de wereld minder positief en heeft vaak de neiging zich nog verder terug te trekken in zijn eigen isolement. 

Eenzaamheid is niet leeftijdsgebonden. De coronacrisis heeft ons geleerd dat ook jongeren zich eenzaam kunnen voelen en aandacht nodig hebben. De gemeente Kerkrade heeft het thema eenzaamheid verankerd in een aantal programma’s van Vie – Leven in beweging.

Wethouder Leo Jongen: “Met het programma in de Week tegen Eenzaamheid willen we onze inwoners attenderen op en stimuleren om deel te nemen aan de vele sociale en culturele activiteiten die in Kerkrade worden aangeboden. Van yoga tot handwerken, van bridge tot zwemmen, noem maar op”.

Vrijwel iedereen heeft behoefte aan sociale contacten. Blijf dus niet binnen maar ga erop uit! Vele mooie nieuwe vriendschappen zijn reeds ontstaan uit deelname aan de activiteiten die Kerkrade rijk is.  In het bijgevoegde schema is te zien welke activiteiten op welke dag plaats vinden. Al deze activiteiten, behalve de theatervoorstelling, zijn gratis of voor een kleine bijdrage toegankelijk.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie