Adelante en Rob Harmeling samen op de fiets

Wielrenner Rob Harmeling fietst in drie dagen tijd 1200 kilometer, dit is vergelijkbaar met 1/3 Tour de France. De tocht gaat langs veertien revalidatiecentra. Samen met zijn peloton wil hij geld ophalen voor deze ‘Geluk in Beweging Challenge’ en aandacht vragen voor mensen die het na hun revalidatietraject vaak moeilijk hebben. Sport en bewegen verbindt!

Sporten en bewegen is voor revalidanten belangrijk. Naast het samen zijn geeft het energie en vertrouwen in de mogelijkheden die je nog wél kunt. Handbiker en Adelante ambassadeur Mitch Valize is hét voorbeeld van het mentaal en fysiek verleggen van grenzen! Hij won onlangs twee gouden medailles op de Paralympische spelen in Tokio. Bij Adelante heeft hij deze sport ontdekt. Hij fietste vandaag samen met het team van Adelante mee met de etappe van Hoensbroek naar Eindhoven.

Het startshot voor het peloton werd vannacht in Berg en Dal gegeven en de eerste halte was in de vroege ochtend bij het revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek..Vanaf elk revalidatiecentrum zijn er meefietsplekken naar een volgend revalidatiecentrum. Een team van gesponsorde handbikers en fietsers vertrok vanochtend bij Adelante in Hoensbroek op weg naar Eindhoven, revalidatiecentrum Libra. Een deel fietste 10 km mee op aangepaste snelheid. De overige deelnemers van het Adelante team vervolgden de rit naar Eindhoven.

Maartens foundation De ‘Geluk in Beweging Challenge’  is een initiatief van de Maartens foundation. Zij ondersteunen kinderen, jongeren en volwassenen op het gebied van houding en beweging na een ziekenhuisperiode of revalidatietraject.

Foto’s Adelante-zorggroep

Geef een reactie