Hoofdmenu

Prachtig, eigentijds verteltheater door John de Winter!

Zondag 3 oktober speelt John de Winter het verhaal van ‘Hadassa- Ster van Perzië ‘ in Theater Landgraaf. Als John de Winter vertelt dan lijkt de tijd stil te staan, dan zie je het verhaal voor je ogen gebeuren, alsof je er zelf bij bent. Je ziet ieder detail voor je… in volle beweging… full color. John zet alle personen die in het verhaal voorkomen  karaktervol neer  door zijn prachtige stemgebruik (in oneindige variaties) én zijn krachtige lichaamshoudingen. Zijn voorstelling is dan ook geschikt voor iedereen vanaf 7 t/m 99 jaar.

Deze voorstelling vindt plaats in het kader van de Kinderboekenweek en sluit goed aan bij het motto van de Kinderboekenweek ‘mogen zijn wie je bent’ en het thema ‘worden wat je wilt’.
De voorstelling wordt gesponsord door Bibliotheek Landgraaf en vindt plaats in Theater Landgraaf. Kaarten dient men te reserveren bij Theater Landgraaf:
reserveren@theaterlandgraaf.nl

Verhaal: Hadassa – Ster van Perzië
De koning van Meden en Perzen zoekt een nieuwe bruid. Soldaten plunderen de straten in de stad om de mooiste meisjes te vinden. Ook Hadassa, het nichtje van de poortwachter, wordt meegenomen. In het paleis wordt ze opgeleid door Hegai, de hofkleermaker en stylist. Hadassa wordt nog mooier dan ze al is en de koning kroont haar tot nieuwe koningin. Maar dan is er nog: Haman, de eerste minister. Een ijdele kwast, die een nieuwe wet heeft laten maken, waarin staat dat alle poortwachters moeten buigen voor hem – de grote Haman. De oom van Hadassa weigert dit en Haman wordt zo woest dat hij hem wil doden. Met gevaar voor eigen leven probeert Hadassa haar oom te redden van een wisse dood.

Deze voorstelling sluit goed aan bij het motto van de kinderboekenweek ’mogen zijn wie je bent’ en het thema ‘worden wat je wilt’.

Foto Theater Landgraaf