Op zaterdag 25 september gaan jongerenteams op het voetbalveld van Heksenberg – NEC de sportieve strijd met elkaar aan om de Fairplaycup „WK der Culturen“

Voetbalvereniging Heksenberg – NEC, en Welzijnorganisatie Alcander organiseren voor de eerste keer het WK der Culturen, een toernooi dat is bedoeld om jongeren van verschillende achtergronden bij elkaar te brengen. Het WK der Culturen wordt op een miniveld gespeeld in teams van zeven. De deelnemende teams zijn onder andere afkomstig uit Eritrea, Syrië, het AZC en het Leger des Heils.

Wethouder Martin de Beer van o.a. Sport en Participatie trapt het toernooi af om 12.00 uur. De finale wordt rond 17.00 uur gespeeld. Behalve zelf voetballen of kijken naar de voetballers, kunnen bezoekers rondsnuffelen op de mondiale markt waar men kan proeven van Antiliaanse, Molukse en Arabische keuken, luisteren en genieten van Eritrse en Molukse muziek.

In het kader van informatie en bewustwording zullen maatschappelijke organisaties met een informatiestand staan.  Voor de kinderen is er een springkussen

voor meer informatie contact op met Djonnie Soumete : dsoumete@alcander.nl of 06-48422078

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie