Hoofdmenu

Valse start KVC Oranje

De seizoenouverture is voor KVC Oranje uitgedraaid op een deceptie. De als gevolg van blessures behoorlijk gehavende ploeg van trainer Paul van Putten verloor thuis van vv Maastricht, met 1-3 en maakte daarmee dus een valse start. Op de zege van de bezoekers viel weinig tot niets af te dingen.

De wedstrijd was nog maar amper begonnen of KVC Oranje moest in de achtervolging. Jason Gijsen mocht namens Maastricht West, na een overtreding op ploeggenoot Gabriel Balliu, op zo’n 22 meter van het thuisclubdoel een vrije trap nemen. Zijn inzet was niet echt hard, maar ging door de oranje-witte muur en had voldoende snelheid om onder de tevergeefs duikende KVC Oranje-goalie Lars van der Weide door tegen het net te glijden: 0-1.

Thuisclub KVC Oranje was aangeslagen door de vroege tegentreffer. Maastricht West zette hoog druk en KVC Oranje kwam daar in eerste instantie nauwelijks voetballend onderuit. Het leek wachten op de 0-2. Een grote kans daarop kreeg Gabriel Balliu, maar hij kopte na een fraaie voorzet van Thomas Adam naast de rechter paal van het KVC-doel. Een drietal kleinere mogelijkheden voor de bezoekers hadden evenmin het door hen gewenste resultaat.

Naarmate de eerste helft vorderde wist KVC Oranje zich meer in de wedstrijd te vechten. Een eerste kansje was er voor Diego Starmans, maar zijn inzet ging in het zijnet. Dichter bij de gelijkmaker was diezelfde Starmans rond het half uur. Nu echter zag hij zijn inzet fabuleus gekeerd door Stan Heynen, doelman van de bezoekers. Het gezegde ‘drie keer is scheepsrecht’ deed ook nu weer opgeld. Na een dieptepass van Ritch Vienerius verscheen Starmand oog in oog met de keeper van Maastricht West en nu was de goalie een geslagen man: 1-1.

Na de hervatting ging het opnieuw snel de verkeerde kant op voor de thuisclub. Na onnodig balverlies kwam ex-prof Danny Schreurs, aanvoerder bij de ploeg uit Maastricht, op links in balbezit. Hij bracht op de rand van de zestien Gian Huynen in stelling en die liet, ietwat rechts voor de goal staande, Lars van der Weide met een tegendraadse schuiver in de linker benedenhoek kansloos: 1-2.

KVC Oranje moest dus weer proberen om schadeherstel te bewerkstelligen. De ploeg van Paul van Putten toonde wils- en duelkracht en kon bij tijd en wijle druk uitoefenen op de achterhoede van Maastricht West. Echter, waar dat in de eerste helft nog een paar kansen en kleinere mogelijkheden opleverde, lukte dat nu niet meer.In het voetbal is alles mogelijk. Ook als het niet loopt, mag je hopen op een ommekeer. Nu echter ging dat niet op. En toen, niet lang voor het laatste fluitsignaal van de prima acterende scheidsrechter Ron Bemelmans, Danny Schreurs de 1-3 op het scorebord bracht, was het pleit definitief beslecht.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.(Volgend nieuwsbericht) »