Hoofdmenu

Sporting Heerlen lijdt nederlaag ondanks vele kansen

 Voor Sporting Heerlen begon het seizoen 2021/2022 met een thuiswedstrijd tegen RKFC Lindenheuvel-Heidebloem op zondag 26 september 2021. Nadat de pupil van de week van het veld was gerend kon de wedstrijd door scheidsrechter Engelen in gang worden gezet.

Eerste helft wonderbaarlijk genoeg doelpuntloos. Sporting Heerlen begon erg sterk aan de wedstrijd en wist na slechts 5 minuten al een grote kans te creëren. Vleugelaanvaller Marwan Bahaali ging 1 op 1 op de keeper af. Zijn stiftje was echter niet overtuigend genoeg. De kansen volgden elkaar in rap tempo op voor Sporting Heerlen in de eerste helft. Een kwartier later was het Stefan Frank die oog in oog kwam met keeper Erik Thorissen. Hij dribbelde om de doelman heen, werd vervolgens neergelegd maar er volgde geen strafschop. Scheidsrechter Engelen bestrafte Stefan Frank zelfs met een gele kaart voor een schwalbe. Even later werden de bezoekers uit Geleen voor de eerste keer echt gevaarlijk. Ook zij lieten de kansen in de eerste helft onbenut. In de laatste 10 minuten voor de rust volgde er nog 2 enorme kansen voor de thuisploeg om de ban te breken. Het was echter weer diezelfde keeper Erik Thorissen die met een paar knappe reddingen zijn doel schoon hield.

3 doelpunten binnen 10 minuten zorgen voor eindstand.In de tweede helft gebeurde dan eindelijk waarvoor de toeschouwers naar het sportpark toe waren gekomen. Er werden in het tweede bedrijf namelijk doelpunten gemaakt. In de 60ste minuut was het Liam Vente die met een schot van buiten de zestien meter voor de 1-0 zorgde. Zijn schot werd van richting veranderd, hierdoor was de doelman dan eindelijke verslagen. Er kon echter niet lang van de voorsprong genoten worden. Slechts 3 minuten later wist Calvin Römer de 1-1 binnen te schuiven na miscommunicatie in het hart van de Sporting Heerlen defensie. 5 minuten later werd het allemaal nog mooier voor de bezoekers. Na een lage voorzet vanaf links kon Marchello Paterek de 1-2 tegen de touwen schieten. Sporting Heerlen begon wanhopig op zoek te gaan naar een gelijkmaker maar de vele schoten van afstand brachten de doelman niet meer in de problemen en zodoende eindigde de wedstrijd in 1-2.

Sporting Heerlen volgende week uit op revanche in Beek

Sporting Heerlen zal over 7 dagen opzoek gaan naar de eerste overwinning als VV Caesar de tegenstander is in Beek. RKFC Lindenheuvel-Heidebloem speelt volgende week de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen LHC. 

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.(Volgend nieuwsbericht) »