Hoofdmenu

WK der culturen 2021 bij de sportpark Varenbeuk  in Heerlen-Noord

Afgelopen zaterdag heeft de voetbalvereniging Heksenber-NEC in samenwerking met Alcandar het WK der Culturen.

Op zaterdag 25 september werd op sportpark Varenbeuk  in Heerlen-Noord het zgn. WK der Culturen georganiseerd. Dit vond plaats in samenwerking tussen v.v. Heksenberg-NEC, gemeente Heerlen,Alcander,Leger des Heils, Stichting Samen Heerlen en het VSB fonds. Er werd een miniveld voetbaltoernooi georganiseerd voor jongens met verschillende culturele achtergronden. Dit toernooi kenmerkte zich door vele technische hoogstandjes  op voetbalgebied en door zeer sportief voetbal. Geen enkele wanklank,alleen veel plezier en sportief enthousiasme. De aftrap voor dit toernooi gebeurde door de wethouder voor sport in de gemeente Heerlen, de heer Martin de Beer, die ook aanwezig was in het verdere verloop van het toernooi. De heer Martin de Beer toonde veel enthousiasme en respect voor het gehele gebeuren.

Naast het gespeelde toernooi was ook een mondiale markt, waarbij de bezoekers konden kennis maken met vele andere culturen in de vorm van muziek,dans en het proeven van niet-westerse kookkunst. Voor de kinderen  stond de gehele dag een groot springkussen buiten op het veld. Na afloop van het toernooi  en de prijsuitreiking was er een nazit met een live Moluks orkest onder het genot van een multicultureel hapje en drankje.

Een groot compliment voor het gehele gebeuren en zeker voor de vele vrijwilligers en vrijwilligsters van met name de v.v. Heksenberg-NEC  is dan ook zeker op zijn.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno