Nadat we onze eerste twee competitiewedstrijden wisten te winnen, stond vandaag Nuenen Dames 1 op het programma! We waren gemotiveerd om de punten in het zonnige zuiden te houden en wilden natuurlijk dolgraag 9 punten uit 3 wedstrijden

Na een leuke après ski party gehad te hebben op de club afgelopen vrijdag, stonden we zondag weer fris en fruitig op het veld. Nuenen is een tegenstander waar we in de voorbereiding van wisten te winnen, met een mooie 4-1. Maar zo goed als het ging in de voorbereiding, zo moeizaam begon de thuiswedstrijd van zondag. De passing liep niet vlekkeloos, we wisten elkaar niet te vinden en straalden nog geen winnaarsmentaliteit uit. We creëerden alsnog kansen, maar deze werden helaas niet benut.

We gingen de rust in met een 0-0 tussenstand. In de rust realiseerden we ons dat er een tandje bij moest. Dit was niet ons spel en waarom waren we niet zo energiek als normaal?! Veel te verbeteren. We spraken elkaar aan op de punten waar het mis ging en liepen vervolgens met nieuwe goede moed en motivatie het kleedlokaal uit om de tweede helft anders te gaan hockeyen. Zo gezegd zo gedaan.

De tweede helft begon en wij herpakten ons. We zetten goed druk, werkten hard en creëerden mooie kansen. Maar op het moment dat je opportunistischer gaat spelen, betekent dat ook dat de verdediging sneller onder druk komt te staan… Helaas gebeurde hetgeen waar wij totaal niet op hoopten: Nuenen scoorde de 0-1. Dit was natuurlijk een domper, maar het zorgde er tegelijkertijd voor dat we wakker werden. We begonnen hoge druk te zetten en zodoende werd er na een aantal minuten gescoord door ons, maar helaas werd dit doelpunt afgekeurd. We voelden dat het erin zat en bleven doorgaan met druk zetten, waardoor ons toppertje Joëlle met een fantastisch actie de gelijkmaker wist te scoren: 1-1! Dit gaf ons moed en energie, waardoor we door bleven gaan met ons spel. Na een mooi versierde strafcorner was dan ook Yanou dat de verlossende 2-1 scoorde!!!! Zondag was niet onze beste wedstrijd en we zijn op het nippertje ontsnapt aan puntenverlies, maar we zijn natuurlijk ontzettend blij met deze seizoensstart! Niet te vergeten willen we het publiek van zondag bedanken voor de support, want wat hebben we jullie gemist de afgelopen tijd!!!

Komende zondag spelen we uit tegen Drunen D1, we zijn vastberaden deze trainingsweek hard te werken om opnieuw 3 punten binnen te slepen!

Lieneke Hundscheid /HC Nova Dames 1,en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.