Van vrijdag 1 oktober tot en met dinsdag 5 oktober 2021 is er weer kermis in Brunssum.

De najaarskermis op het Koutenveld start op vrijdag 1 oktober om 16.00 uur en duurt die dag tot 24.00 uur. Op zaterdag 2 tot en met maandag 4 oktober is de kermis geopend vanaf 14.00 uur en is de officiële sluitingstijd 23.00 uur. De laatste dag, dinsdag 5 oktober is de kermis geopend vanaf 14.00 uur en sluiten de zaken om 22.00 uur. 

Corona & toegang tot het kermisterrein.Brunssum heeft met de najaarskermis van 2021 voor het eerst in 2 jaar weer kermis! Tijdens de kermis gelden er géén coronamaatregelen. Een mondkapje is niet nodig. Ook de 1,5 meter afstand houden is niet langer verplicht. Voor de kermis is een vaccinatiebewijs of testbewijs niet nodig. Dit jaar is het kermisterrein met een hek afgezet. Er is slechts één toegang. Zo kunnen we bij de ingang controleren of iedereen zich aan de gedragsregels houdt – fietsen en brommers zijn bijvoorbeeld, vanwege de drukte, niet welkom (zie ook ‘Gratis fietsenstalling’).  Want ook voor deze kermis geldt: veiligheid vóór alles. De centrale toegang tot het kermisterrein vind je bij het fonteintje, op de zuidpunt van het Koutenveld.

Tijdens de openingstijden van de Najaarskermis in Brunssum kunnen bezoekers gebruik maken van een bewaakte fietsenstalling. Deze is gratis. Wie met de fiets of scooter het evenement bezoekt, kan van deze stalling gebruik maken. De stalling heeft dezelfde openingstijden als de kermis. Let op: het is niet toegestaan met fiets, scooter of enig ander vervoersmiddel het kermisterrein te betreden.

Op het kermisterrein is een EHBO-post aanwezig, voor (kleine) ongevallen of ongemakken. Bezoekers van de kermis kunnen gebruik maken van een toiletvoorziening. Voor de toegang wordt een kleine vergoeding gevraagd..Voor invalide bezoekers voorziet het kermisterrein in een speciale voorziening. Daarnaast kunnen bezoekers gebruik maken van plaszuilen.

Nachttoezicht kermisterrein .Vanwege de veiligheid is het kermisterrein alleen toegankelijk tijdens openingstijden. Na sluitingstijden is het terrein afgesloten. Het is niet toegestaan zich dan op het kermisterrein te bevinden. Tijdens de nachtelijke uren vindt nachttoezicht plaats. Deze toezichthouders surveilleren op en rondom het kermisterrein. Zij staan doorlopend in direct contact met de meldkamer van de politie. Mocht u, tijdens openingstijden of daarbuiten, iets verdachts opmerken op of rondom het kermisterrein, meld dit dan via 06 533 88420.

Verkeersmaatregelen tijdens najaarskermis.In verband met de najaarskermis is een gedeelte van het centrum van Brunssum afgesloten voor parkeren. De verkeersmaatregelen duren van dinsdag 28 september tot en met woensdag 6 oktober.

De parkeervoorzieningen op het Koutenveld en aan de Raadhuisstraat tussen de Dorpstraat en het Koutenveld zijn vanaf dinsdag  07.00 uur, afgesloten.
De Raadhuisstraat tussen het Koutenveld en de Dorpstraat is afgesloten van dinsdag 28 sept 17.30 uur tot de woensdag 6 oktober, 12.00 uur.

Op dinsdag 5 oktober is er een prikkelarme kermis. De prikkelarme kermis is bedoeld voor mensen die normaal overprikkeld raken door alle flitsende lichten, de harde muziek en andere geluidsbronnen. Tijdens de prikkelarme kermis gaat de muziek zachter, zijn er geen knipperende lampen en wordt de draaisnelheid aangepast. De prikkelarme kermis duurt van 16 tot 18 uur. 

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie