DUIDELIJKE EN TERECHTE OVERWINNING VOOR WDZ VROUWEN

Na een jaar klonk eindelijk weer eens een fluitsignaal voor een echte competitie wedstrijd. Voorafgaande aan het beginsignaal werd er 1 minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van een van de oprichters van WDZ, Jeu Hamers.

Alle ingrediënten voor een lekkere ‘pot’ waren voorhanden, een heerlijk nazomer zonnetje,  behoorlijk wat publiek langs de lijn en vooraf een leuk affiche. Grote vraag was natuurlijk, hoe komen de clubs uit zo’n ‘corona’ periode? Welnu, de club uit Bocholtz liet over de bedoelingen geen gras groeien. WDZ speelde fris van de lever en het spelen om te winnen  was duidelijk zichtbaar. Vanaf de eerste minuut werd Kerkrade West onder druk gezet en eigenlijk zijn ze de hele wedstrijd niet meer onder het juk van WDZ uit kunnen komen. De verdedigers van FCKW kregen geen enkele vat op de aanvallers van de thuisclub.

Het is dat de aanvallers van WDZ het vizier niet op scherp hadden staan in de eerste helft, zodat de brilstand nog tamelijk lang overeind bleef. Het duurde tot aan de 39ste minuut, voordat WDZ het overwicht in doelpunten kon omzetten. Een goede combinatie aan de linkerflank tussen Rian Smeets en Eva Brands werd beheerst en vakkundig door laatstgenoemde afgerond.

In de eerste helft kwam FCKW tot welgeteld een halve schietkans en geen enkele uitgespeelde kans. Als excuus mag wel worden aangevoerd dat er nog een aantal basis spelers met blessures node gemist werden.

In de tweede helft was eigenlijk hetzelfde patroon zichtbaar, WDZ drong aan en FCKW moest steeds meer achteruit. En de spaarzame counters van FCKW werden vakkundig in de kiem gesmoord door de solide verdediging onder aanvoering van Desi Hamers en Denise Ruijters. FCKW kreeg geen enkele mogelijkheid om rustig op te bouwen, de aanvallers van WDZ zaten er steeds bovenop en heroverden de bal in no-time zodat de dreiging voor FCKW bleef voortduren.En weer was het Eva Brands die in de 53ste minuut  2-0 liet aantekenen na een goede combinatie en steekpass met de opgekomen Cigalle Verhoeve. Ook ging de conditie een rol spelen en voor FCKW was het nu alleen nog maar tegenhouden en ‘damage control’. WDZ liep vanaf de 70ste minuut gestaag uit, 3-0 door Esmee Muijrers na een goede, strakke pas van Mirthe Conraads. De 4-0 was een prooi van Dajana Cvijanovic, met een bekeken lob passeerde zij de uitgelopen doelvrouw.

Esmee maakte er ook nog 5-0 van met een strakke schuiver na een knappe passeerbeweging. Een duidelijke en terechte overwinning voor de vrouwen uit Bocholtz!“Jeu keek mee en zag dat het goed was”