De afgelopen seizoenen bleek de uitwedstrijd naar Leveroy een lastige klus voor de vrouwen van Schaesberg. En ondanks dat de omstandigheden ook al drie jaar hetzelfde zijn. Veel regen en veel wind was de uitslag en het spel dit keer heel anders. Leveroy had in de eerste minuten als eerste een kans en daarna was het gedaan met de kansen van de thuisploeg. De eerste volgende echte kans kwam pas weer  halverwege de tweede helft.

Schaesberg speelde een hele sterke eerste helft.  En kwam na 10 minuten op voorsprong. Aniek schoot wederom vanuit de tweede lijn raak. 0-1.  Maar ook na deze vroege voorsprong bleef Schaesberg doorgaan en gefocust. De ploeg bleef ondanks de systeemwisselingen bij de thuisploeg haar eigen spel spelen. En raakte geen moment in paniek. In de 27e minuut werd voorspong vergroot. Maran ging aan de “wandel” met de bal en schoot vanaf 20 meter snoeihard raak. 0-2. En binnen twee minuten werd de wedstrijd beslist. Een prachtige loopactie van Melanie over de linkerkant bracht opnieuw Maran in stelling die de bal in het lege doel schoof 0-3.

En daarmee ging de wedstrijd op slot.  Na rust haalde Schaesberg niet meer het niveau van voor rust maar in de problemen kwam men ook niet.  Een enkele uitbraak werd door de achterhoede onschadelijk gemaakt en keepster Yaelle bleef baas in haar eigen 16 m. Gecontroleerd bleven de bezoekers op zoek gaan naar nog meer doelpunten. Maar het vizier stond even niet op scherp.  Uiteindelijk was het Melanie die twee keer koelbloedig bleef en de score naar een 0-5 voorsprong bracht.

In de allerlaatste minuut van de wedstrijd wist de thuisploeg toch nog te scoren, slecht weg werken van de bal bracht de bal voor de voeten van een speelster van Leveroy die de bal via de binnenkant paal in het net schoot. Jammer, niet de nul gehouden. Echter dit tegendoelpunt doet niets af aan vooral een ijzersterke eerste helft.

Volgende week heeft de ploeg geen wedstrijd. Op 17 oktober gaat de competitie verder met een uitwedstrijd naar Wittenhorst.

Door: Andries Bemelmans vv Schaesberg VR1 en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno