We willen allemaal zo lang mogelijk onze eigen boodschappen blijven doen. Makkelijk een bezoekje brengen aan een vriend of familielid. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dan dat je zo lang mogelijk mobiel blijft?Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan meedoen met de Opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland. In opdracht van de gemeente Kerkrade, in samenwerking met de lokale VVN afdeling en seniorenverenigingen organiseren we dit jaar een aantal opfriscursussen verkeerskennis voor de ervaren automobilist. Helemaal gratis, op een locatie in de buurt en ook nog eens gezellig.

Waarom een opfriscursus nuttig is? “Natuurlijk fiets je al je hele leven en heb je waarschijnlijk al jaren je rijbewijs. Meer dan genoeg ervaring dus.” zegt de projectleider van Veilig Verkeer Nederland. “Toch ben je, als je wat ouder wordt, een stuk kwetsbaarder in het verkeer dan een 20-jarige. Als er iets gebeurt, zijn de gevolgen vaak ernstiger. Maar je wilt wel blijven fietsen en autorijden. Daarvoor kan onze opfriscursus helpen: je verkeerskennis wordt weer even bijgespijkerd en je krijgt praktische adviezen van onze instructeur.”

Wat gaan we doen? Je kunt meedoen met een opfriscursus waar je verkeerskennis wordt bijgespijkerd. Onze instructeur geeft uitleg over oude en nieuwe verkeersregels, -situaties en -borden. Ook is er de mogelijkheid voor deelnemers aan deze cursus om zich aan te melden voor een individuele praktijkrit in de eigen auto. (geheel vrijblijvend) Verdere informatie hierover ontvang je tijdens de cursus.

Doe mee met de gratis VVN Opfriscursus! De cursus vindt plaats op maandag 8,15 en 22 november 2021 van 13.30-15.45 uur. (Je wordt alle dagen verwacht)

Ben je boven de 55, een ervaren verkeersdeelnemer en inwoner van de gemeente Kerkrade dan kun je je tot één week voor aanvang van de cursus aanmelden op https://vvn.nl/opfriscursuskerkrade of tijdens kantooruren bellen met 088-5248850.

(Onze opfriscursussen zijn georganiseerd volgens de huidige RIVM richtlijnen, indien de bijeenkomst niet door kan gaan door aangescherpte RIVM richtlijnen kunnen we je een online versie aanbieden)

Deelname is gratis, maar let op: vol=vol! Je ontvangt een week voor aanvang van de cursus een bevestigingsmail met de locatiegegevens.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie