Hoofdmenu

Zwaar bevochten driepunter KVC Oranje

Niels Lanckohr ‘Man of the Match’

,,Ik vond mezelf helemaal niet zo goed spelen vandaag.” Die woorden kwamen ruim na afloop van de wedstrijd tussen Wijnandia en KVC Oranje (2-3) uit de mond van Niels Lanckohr, de speler die met 2 doelpunten en 1 assist wel zeer nadrukkelijk zijn stempel op de uitslag had gedrukt en door zijn trainer Paul van Putten in eigen gelederen was uitgeroepen tot ‘Man of the Match’. Bescheidenheid siert de mens, een mooi gezegde dat zo nu en dan bewaarheid wordt.

Wijnandia en KVC Oranje wilden in hun onderlinge confrontatie graag van de hatelijke nul af. Beide teams hadden hun eerste twee ontmoetingen verloren en bengelden dientengevolge helemaal onderin in de derde klasse A. De omroeper van dienst in Wijnandsrade sprake vóór de wedstrijd terecht van een zogenoemd zespuntenduel vroeg in de competitie, om daaraan toe te voegen: ,,KVC oranje wil die 6 punten graag mee naar Kerkrade nemen, wij willen ze graag thuis houden.” Uiteindelijk gingen dus 3 punten richting Bleijerheide en waren de druiven zuur voor thuisclub Wijnandia.

Ook al is de voetbaljaargang 2021-2022 nog maar pril, inderdaad voelde je dat de spanning in Wijnandsrade én Kerkrade al tamelijk hoog was opgelopen. Zo gaat dat nu eenmaal in het voetbal, een wereld waarin opportunisme nog al snel de kop opsteekt. Die voelbare spanning leek ook zijn weerslag te hebben op het veldspel. Het niveau was niet al te hoog. Veelvuldig balverlies over en weer, als gevolg van slordigheden, voorkwam dat. Wel mag worden gesteld dat KVC Oranje in de eerste helft de bovenliggende partij was. De ploeg van Paul van Putten gaf achterin niet veel weg en creëerde zichzelf de meeste kansen.

De eerste treffer viel al in de derde minuut. Joey Niesters stuurde Niels Lanckohr op rechts de diepte in. Lanckohr snelde langs tegenstander Coen Cremers en gaf een lage voorzet. Ploeggenoot Ritch Vienerius was attent. Hij sloop vóór zijn directe tegenstander en schoot raak: 0-1. Na ruim een kwartier was er dreiging aan de andere kant. Bij een scrimmage was Wijnandia een paar keer dicht bij de 1-1. Dat gebeurde niet. Uiteindelijk kon doelman Lars van der Weide op miraculeuze wijze voorkomen dat de bal over de eigen doellijn ging. Dezelfde goalie deed niet veel later opnieuw van zich spreken, dit keer met een verre uittrap. Die werd door Mitchel Flecken met zijn hoofd verlengd, Niels Lanckohr stond op scherp en prompt lag de 0-2 in de touwen achter een kansloze thuisclubdoelman Guy Leclair.

Er leek voor KVC Oranje geen vuiltje aan de lucht, maar na de hervatting kantelde de boel en kwam Wijnandia helemaal terug in de wedstrijd. Twee minuten na de thee kreeg Jason Hienrichs, op aangeven van Rik Dohmen, al een uitgelezen kans op de 1-2. Oog in oog met Lars van der Weide schoot hij echter jammerlijk naast. Tien minuten later was het wél raak. Jason Heinrichs gaf vanaf links een voorzet. Het bleek een assist, want Bram van Rooij kopte bij de tweede paal binnen: 1-2. Wijnandia, in de eerste helft zo machteloos, bleek nu over aanvallende wapens te beschikken. De 2-2 kon niet uitblijven en kwam er ook. Deze keer, na een kopbalestafette, was het Justin Winkens die zijn signatuur onder de treffer zette: 2-2.

Het leek erop dat Wijnandia aan het langste eind zou gaan trekken. Dat gevoel leefde althans bij velen. Maar in voetbal gaat het niet altijd zoals je denkt dat het zal gaan. KVC Oranje kwam  weer beter in de wedstrijd en wist ook zelf weer prikstoten uit te delen. De pas 19-jarige Yassin Ben Saddik had dat overigens al vóór de 2-2 gedaan, maar zag zijn inzet toen prima gered door doelman Guy Leclair van de thuisclub. Die goalie moest uiteindelijk toch de 2-3 toestaan. Joey Niesters nam op rechts een hoekschop namens KVC Oranje. Bij de tweede paal kopte Chadney Jeukens de bal breed en Niels Lanckohr zette er van dichtbij zijn hoofd onder. De bal ging onder de lat binnen: 2-3. Daar bleef het bij.

Zoals gezegd, de wedstrijd was niet hoogstaand, de spanning moest veel vergoeden, maar in Bleijerheide overheerste na afloop de vreugde over de zwaarbevochten (eerste) driepunter.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »