“Spectaculaire wedstrijd kent geen verliezer”

Twee teams die tot nu toe foutloos aan dit seizoen begonnen zijn, staan vandaag tegenover elkaar. In de eerste fase van de wedstrijd is het Amstenrade wat het initiatief neemt. Ondanks dit gegeven, is het Abdissenbosch die de score opent. Uit een hoekschop wordt er overtuigend gescoord. Heel lang kunnen de gasten niet genieten van deze voorsprong, Amstenrade scoort twee keer en komt op dat moment terecht op voorsprong. Aan het einde van de 1e helft groeit Abdissenbosch beter in de wedstrijd en wordt Amstenrade ver op eigen helft gehouden. Dit zorgt er dan ook voor dat beide teams met een gelijke stand het kleedlokaal opzoeken, ruststand 2 2.

Na de rust gaat Abdissenbosch door waar ze gebleven waren, Amstenrade komt in deze fase amper van de eigen helft af. Na een aantal goede mogelijkheden weet Abdissenbosch zich eindelijk de belonen, 3 2. Ze laten het in deze fase na om de wedstrijd in het slot te gooien, waardoor Amstenrade hoop houdt op een goed resultaat. Uit een counter komt Amstenrade plots gevaarlijk voor het doel, wat een strafschop oplevert. Deze wordt gemist, al mogen zij in de absolute slotfase het nogmaals proberen.  Deze keer is het wel raak en fluit de scheidsrechter direct voor het eindsignaal: 3 3.

Al met al een terechte uitslag. Een wedstrijd met vele gezichten en weinig saaie momenten, waardoor de neutrale toeschouwer zich de winnaar mag noemen.

Tekst Nino Pelser en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie