Hoofdmenu

Weer geen driepunter voor Sporting Heerlen in tweede duel

 Sporting Heerlen speelde op speeldag 3 de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen FC Geleen-Zuid. Na het teleurstellende resultaat in de eerste wedstrijd was de ploeg er dus op gebrand om de eerste 3 punten van het seizoen binnen te halen.

 Doelpuntloze eerste helft ondanks kansenregen.Na 7 minuten werd de keeper van de thuisploeg al voor de eerste keer getest door Stefan Frank. Hij wist erg moeizaam redding te brengen op dit schot van rand zestien meter. De kansen volgden zich, net als 2 weken geleden, in rap tempo op. Via Diego Gommans en Ravi van den Heuvel werd Sporting Heerlen nog gevaarlijk, maar doelpunten vielen er niet. Op slag van rust was Sporting Heerlen voor de laatste keer nog gevaarlijk via Demsey Dowson. Hij schoot de bal van dichtbij op de lat. FC Geleen-Zuid werd in de eerste helft niet meer gevaarlijk, zo was de ruststand 0-0.

Ban kwartier voor tijd eindelijk gebroken.Aan het begin van de tweede helft kwam de thuisploeg, in tegenstelling tot de eerste helft, eindelijk iets beter in de wedstrijd. Er werd iets beter gevoetbald, pogingen op doel gedaan, maar echt uitgespeelde kansen werden er nog niet gecreëerd. Een kwartier na de rust kreeg Stefan Frank een opgelegde kans voor de bevrijdende 0-1. Hij kreeg de bal zo in zijn voeten geschoven en ging 1 op 1 op de keeper af. Hij wist hier echter geen raad mee en zo bleef het 0-0.  Weer een kwartier later was daar dan eindelijk de eerste treffer van het duel. Na een lange bal over links legde Demsey Dowson de bal goed breed op Diego Gommans. Hij schoof de bal voor een leeg doel binnen, 0-1. Hierna voetbalde Sporting Heerlen niet meer en bleef het achteruit lopen, diezelfde Diego Gommans haalde even later zelfs nog een kopbal van de lijn. Vlak voor tijd was daar dan toch nog de gelijkmaker voor de thuisploeg. Een voorzet vanaf rechts ging aan iedereen voorbij en zo kon Jeroen Gerets bij de tweede paal de 1-1 binnen werken. Dit was dan ook de eindstand van dit duel.

Volgende week op zondag 17 oktober speelt Sporting Heerlen de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Na de nederlaag in de eerste wedstrijd gaat de ploeg opzoek naar eerherstel. FC Geleen-Zuid gaat op bezoek bij Caesar, de huidige nummer 9 van de competitie.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno (Volgend nieuwsbericht) »