RKHBS vrouwen 1 wint uit tegen VV Keer.

De ploeg van trainer Ramon Pulcini begon heel goed aan de uitwedstrijd tegen ‘Angstgegner’ VVKeer met een aanval over rechts, die scherp voor het doel werd gebracht en aan de 2de paal werd ingeschoten door Kim Frins.
Helaas verdween de inzet buitenkant paal naast het doel, maar de toon was gezet. Na een kwartier kreeg RKHBS een corner vanaf rechts, die strak richting 2de paal werd voorgegeven. Hier knikte Lena Overdijk knap binnen: 0-1. De thuisploeg nam hierna meer het initiatief en werd zo af en toe gevaarlijk. Uit een snelle aanval over rechts volgde een scherpe pass naar de linker zijde. Britt Valize die geen makkelijke ochtend had tegen de heel behendige linksbuiten van VV Keer, werd enigszins verrast en haar tegenstandster prikte raak in de lange hoek: 1-1. RKHBS bleef het eigen spel spelen en bouwde heel verzorgd op vanuit de eigen verdediging. Op een geven moment werd Mandy Soomers vrijgespeeld aan de linkerzijde, zij kapte naar binnen en haalde hard uit.
De goalie van de thuisploeg kon de bal niet vasthouden en Kim Frins was er als de kippen bij om raak te prikken: 1-2. Toch gingen beide ploegen de rust in met een gelijke stand, omdat RKHBS onzorgvuldig was in het uitverdedigen. Een reeks van fouten eindigde met een trap van doelvrouwe Laura Gerards die tegen een tegenstandster op schoot waarna de bal in het RKHBS doel verdween: 2-2. Na de thee drong de thuisploeg stevig aan, en vergat de ploeg van de Heerlerbaan te voetballen. Lange ballen kwamen net zo hard weer terug. Na een klein half uur in de tweede helft kwam RKHBS weer langzaam terug in de wedstrijd en werd weer gevaarlijk met snelle uitvallen. Meggie Munster en Rachelle Post vielen goed in, waarbij Rachelle de gevaarlijke linksbuiten probeerde uit te schakelen en Meggie liet zien over heel veel creativiteit te beschikken in aanvallend opzicht.
Tien minuten voor tijd ging Mandy Soomers door over rechts, was te snel voor haar tegenstandster en schoot fraai in de korte hoek raak: 2-3. Hierna speelde de thuisclub alles of niets. Uitblinkster Sterre Cuypers onderschepte echter elke bal en schakelde zich ook nog in op het middenveld om zo balbezit te houden en de overwinning over de streep te trekken. Door alleen een paar namen te noemen doe ik eigenlijk de anderen te kort, aangezien deze morgen een hele mooie collectieve prestatie werd geleverd met drie punten als beloning. Proficiat dames!