Hoofdmenu

PAS OP VOOR BABBELTRUCS 

Bank-aan-huis-oplichting en digitale fraude

Afgelopen week werd een bejaarde vrouw in Simpelveld de dupe van een babbeltruc. Een oplichter, die zich voordeed als een bankmedewerker, overtuigde haar telefonisch om haar pincode van haar betaalpas te geven. Volgens de nep-bankmedewerker was haar bankpas geblokkeerd en zou deze thuis worden opgehaald. Haar bankpas werd inderdaad opgehaald, vervolgens werd een groot geldbedrag digitaal overschreven. Helaas worden we in Simpelveld de afgelopen weken regelmatig geconfronteerd met dit soort criminaliteit, de zogenaamde bank-aan-huis-oplichting. Daarom geven we u hier tips en informatie over hoe te handelen indien u te maken krijgt met deze vorm van oplichting. Meer informatie over bank-aan-huis-oplichting vindt u op de website www.veiligbankieren.nl