RKHBS heren 1 verliest de uitwedstrijd tegen FC Gulpen

Tiental RKHBS kopje onder in Gulpen Hedenmiddag stond voor RKHBS heren 1 de uitwedstrijd tegen FC Gulpen op het programma. Deze ploeg is net als RKHBS goed aan de competitie begonnen en had ook nog geen puntverlies opgelopen. Het blessure spook blijft helaas rondwaren op de Heerlerbaan.

Hedenmiddag moesten Yarin Meessen, Rens Hahnraths, Sefa Sarigoz en Toine Diederen noodgedwongen toekijken, en ook bij heren 2 liggen verscheidene spelers in de lappenmand. RKHBS begon voorzichtig aan de wedstrijd, keek de kat uit de boom, waar de thuisploeg met goed positiespel de bovenliggende partij was. Na een kwartier kon de eerste plaagstoot van RKHBS genoteerd worden. Collin Keulen werd in stelling gebracht via een aanval over links. Zijn schot ging via een verdediger naast, en de hierop volgende corner werd niet goed verwerkt waarna Koy Vinken net langs de verkeerde kant van de kruising schoot.

Na 22 minuten leek de thuisploeg op voorsprong te komen. Tomyen van Lierop leek de bal bij een aanval van de thuisploeg makkelijk weg te werken, maar schoot tegen een aanvaller aan. Hierdoor kwam de aanvoerder van de thuisploeg in kansrijke positie voor de jonge doelman Dave Delnoy. In plaats van zelf te schieten koos de aanvaller voor een pass op de spits, die de bal kon binnenlopen, maar tot teleurstelling van de thuisploeg ook buitenspel stond. Na een half uur spelen kwam RKHBS er weer eens goed uit over links, werd de aanval verlegd naar de rechterzijde, en kwam een hoge voorzet bij de 2de paal. Hier won Mel Angerer het kopduel, maar ging de bal toch naast doordat een verdediger er nog tussen kon komen. In de tegenaanval kwam de thuisclub weer gevaarlijk door over de rechterkant.

Een aanvaller schoot snoeihard richting kruising, maar Dave Delnoy tikte het leer met een katachtige reactie uit het doel. RKHBS leek de rust zonder schade te gaan halen, maar in de laatste seconden van de eerste helft kwam RKHBS toch in een heel moeilijke situatie terecht. De scheidsrechter had geconstateerd dat Steffan Wesche zijn tegenstander met een ellenboog tegen de grond had gewerkt en liet de middenvelder van RKHBS onmiddellijk de rode kaart zien. Nadat de commotie omtrent deze veldverwijzing enigszins was gaan liggen floot de scheids af voor de rust. Mike Bisschops bracht verdediger Deven van Leeuwen voor Mel Angerer, en Thymo Griesenbrock schoof door naar het middenveld om zo het evenwicht in de ploeg te bewaren. De thuisploeg rook bloed en ging vol op de aanval spelen, waardoor RKHBS ver terug moest. De verdediging onder leiding van Tomyen van Lierop en Koy Vinken hield echter goed stand, geholpen door de heel zeker keepende Dave Delnoy.

In de 20ste minuut leek een van richting veranderd schot van een middenvelder van Gulpen dan toch doel te treffen, maar Dave reageerde heel alert en wist de bal te keren. Even later viel een bal op miraculeuze wijze net niet in het doel na een fraaie aanval van de thuisploeg. De bal werd na een goede combinatie voor de goal gegooid, terug gekopt en ingeschoten. De bal verdween aangeraakt door verschillende spelers net naast het doel. Ondertussen was Chendo Kolker ingevallen voor de geblesseerde (!) Thymo Griesenbrock, en kwam Jacco Quaedvlieg in de ploeg voor Bram Bemelmans. RKHBS leek met 10 man een puntje te gaan binnenslepen in deze zware uitwedstrijd, maar hier dacht de thuisploeg anders over. Drie minuten voor tijd nam een aanvaller van de thuisploeg een strakke pass vanuit de achterhoede fraai aan, liet zijn directe tegenstander hiermee kansloos, en schoof de bal beheerst onder de uitkomende doelman door: 1-0.

RKHBS speelde nu natuurlijk alles of niets, maar kon de verdediging van de thuisploeg met een aantal hoge ballen niet verontrusten. Het was aan weer een goede redding van doelman Dave Delnoy te danken dat de score in de slotminuut niet verdubbeld werd. De wedstrijd had net drie minuten te lang geduurd voor het tiental van RKHBS, maar aan de andere kant was het natuurlijk een verdiende overwinning voor de gastheren. Kop op, volgende week zijn er weer punten te verdelen. Succes mannen!