Onderzoek toegankelijkheid openbare toiletten Heerlen-Centrum

In de week van 18 oktober starten studenten Ergotherapie van Zuyd Hogeschool met een onderzoek in opdracht van gemeente Heerlen. Deze studenten doen een onderzoek in Heerlen-Centrum naar de openbare en voor het publiek opengestelde toiletten, en in hoeverre zij toegankelijk zijn voor iedereen. Dus ook voor mensen in een rolstoel bijvoorbeeld.

Iedereen voor elkaar: studenten Zuyd Hogeschool doen onderzoek in opdracht van gemeente Heerlen. Daarnaast inventariseren de studenten hoeveel bedrijven of winkeliers in het centrum een toilet willen openstellen en/of toegankelijk willen maken, eventueel met hulp en ondersteuning van de gemeente. De cliëntenraad Gehandicapten Heerlen is bij het onderzoek betrokken en zal locaties samen met de studenten bekijken.

Wethouder Adriane Keulen: “Een toilet zoeken als je hoge nood hebt, dat is voor iedereen ongemakkelijk. Maar voor mensen met een beperking kan het zo’n grote drempel opwerpen dat zij minder naar buiten gaan of liever niet alleen ergens naartoe gaan. Dit onderzoek moet ons helpen om een beter beeld te krijgen hoe de situatie verbeterd kan worden. We gaan dit onderzoek ook in de andere stadsdelen, Heerlerbaan, Heerlerheide en Hoensbroek uitzetten.” In de loop van januari wordt het onderzoeksresultaat verwacht.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie