Hoofdmenu

Toon Hermans Huis Parkstad lanceert campagne Kanker is niet SNOR.

In november lanceert Toon Hermans Huis Parkstad haar nieuwe campagne ‘Kanker is niet SNOR.’ De naam van de campagne is een knipoog naar de internationale organisatie MOVEMBER die – door het laten staan van een snor in de maand november – aandacht vraagt voor de algehele gezondheid van de man met in het bijzonder mentale gezondheid, teelbalkanker en prostaatkanker.

 

Campagne Kanker is niet SNOR. “Vanuit Toon Hermans Huis Parkstad was er al een tijd de wens om tijdens MOVEMBER aan te sluiten met een activiteit, zoals we dat bijvoorbeeld ook doen in de oktobermaand met Pink Ribbon. Belangrijk vinden we dat we voor iedereen toegankelijk zijn, dus niet alleen fysiek te bezoeken, maar ook zeker niet alleen digitaal vindbaar.” aldus directeur Armand Winthagen.

Zo ontstond het idee voor de campagne Kanker is niet SNOR. Fotograaf Michèl Kosmann was meteen enthousiast toen hij op de hoogte werd gebracht van het idee om mannen, vrouwen en kinderen met snor te fotograferen. Op de oproep tot deelname reageerden negentien enthousiaste ‘modellen’  – met ieder hun eigen verhaal – om met snor te worden vastgelegd op de gevoelige plaat.

De portretten vormen samen een fototentoonstelling. Door medewerking van de gemeente Heerlen op allerlei fronten is de expositie van 1 t/m 30 november te zien in de publiekshal van het nieuwe stadskantoor. De expositie is gratis toegankelijk.

De foto’s zijn ook gebruikt voor campagneposters – ontworpen door Have a Byte – die in verschillende openbare gebouwen in Parkstad te zien zullen zijn. Via de QR code op de poster kom je op de gelijknamige website terecht, waar studenten van de opleiding audio visueel van Vista vertellen voor wie zij hun snor laten staan in november.

Ook op de social media kanalen van Toon Hermans Huis Parkstad zal er aandacht worden besteed aan teelbalkanker, prostaatkanker en longkanker.

MOvember Challenge .De fameuze MOvember Challenge – waarbij heren op 1 november met een gladgeschoren gezicht starten en tot (minstens) 30 november hun snor niet scheren – wordt aangemoedigd vanuit Toon Hermans Huis Parkstad. Deel jij je frisse start, groeiproces en eindresultaat op social media en tag je naast MOvember daarbij ook Toon Hermans Huis Parkstad, dan maak je kans op een lunch bij kaKAUW Lovers in Heerlen.

Foto’s Michèl Kosmann/Toon Hermans Huis Parkstad

 « (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »