De certificering is dit jaar behaald en heeft betrekking op het beleid en de organisatie van de Stichting Vrije Akademie. De certificering is gerealiseerd via het CBCT en heeft betrekking op een kwaliteitsstandaard voor  bibliotheken, kunstencentra en muziekscholen. Het staat voor kwalitatief hoogstaand kunstonderwijs op haar locatie in Kerkrade in het Flexiforum in de Spekhofstraat 15.

Wethouder Schlangen: “Een geweldig resultaat! Niet alleen voor de docenten die met passie hun vaardigheden overbrengen maar ook voor alle (aankomend) cursisten en leerlingen. Naast een mooi en uitgebreid aanbod aan workshops en cursussen onderstreept dit certificaat de kwaliteit van het onderwijs van de Vrije Akademie”.

Tevens is de Vrije Akademie actief in een locatie in Landgraaf en op 40 scholen in Parkstad. De schilderlijst verwijst naar de 25 teken en schildercursussen in verschillende technieken en stijlen die de Vrije Akademie verzorgt. Naast schildercursussen met kwaliteit kun je ook terecht voor cursussen boetseren, pottenbakken, edelsmeden, fotografie, grafiek, oriëntatiecursus kunstacademie en beeldende cursussen voor kinderen. Meer informatie via www.vazom.nl

Foto gemeente Kerkrade